2012

 

heart Štěňátka "C" heart

30. - 31.12.2012 se narodil žlutý pejsek a černá fenka. Porod byl náročný, ale nakonec nebyl žádný důvod ke smutku, jen tyhle dva krásné důvody k radosti smiley

Více ZDE

image

 

 


 

 

 

 


 

 

Štěňátka "B" slaví 1. narozeniny

24.11.2012 - už je to rok, co nás Bonýška potěšila nadílkou osmi chlupatých pokladů. Moc rádi na ten den vzpomínáme. Za rok miminka trochu vyrostla a jsou z nich puberťáci, jak se patří :) a naše CHS jim přeje hodně zdraví, lásky, štěstí, spoustu psí radosti a laskavé a chápavé páníčky.

Bibi, Meggy, Bonnie, Brixie, Bruno, Benny, Brito a Alane

všechno nejlepší !!!

 

image

Před rokem

 

 


 

 

Bonýška lokty

24.10.2012     Když jsme někdy před čtyřmi lety nechali Bonýšce dělat RTG kyčlí s následným vyhodnocením, netušili jsme, že by bylo dobré udělat i lokty. Už o pár měsíců později nás to mrzelo, ale znova jsme ji nechtěli uspávat. Tehdy jsme si řekli, že pokud by někdy musela do narkózy, necháme lokty zrentgenovat. Ten den nastal až 8.10.2012. Bonýška měla nějakou zanícenou ranku na čumáku, která přerostla v jakýsi granulom a bylo nutné ji uspat a ten zázrak vyříznout. Zákrok byl rychlý, jen na tři stehy, tak jsme pana doktora požádali i o RTG loktů. Snímky jsme nechali poslat panu doktorovi Snášilovi a čekali na vyhodnocení. Věděli jsme, že v Bončiném věku už je kloub více opotřebovaný a výsledek tím pádem mnohem více vypovídající a doufali, že tam budou nejhůř jedničky. No a dnes výsledek dorazil a nemohl nás víc potěšit. Oba loketní klouby jsou čisté bez nálezu. Jsme šťastní a Bonýšce gratulujeme.yes

 

Bonie Black and White Rainbou   -   DLK (ED)    0/0 - vyhodnocení v pěti letech věku

 

 


 

 

LZ Neslovice

21.10.2012 jsme s Mirou a Šerynkou ráno sedli do auta a jeli na zkoušky. Pro změnu :-). Tentokrát na lesní zkoušky RK do Neslovic na Brněnsku. Barunku jsme nechali doma s babičkou a háravkou Bonýškou a dobře udělali, protože celé dopoledne bylo hodně chladno. Na zkoušce startovalo jen 9 psů a my jsme si vytáhly los číslo 4. Byli jsme rozděleni do tří skupin po třech, což bylo fajn, skoro jsme nečekali. Naše skupina začínala na vlečkách. Terény byly hodně zapachované, ale Šerda si včerejší chybu vzala k srdci a šla ve čtyřkách. Pokračovali jsme markingem, slíděním a voděním. Stále samé čtyřky. Na posledním stanovišti nás čekalo odložení, následování a obávaná barva. Šerynka se na barvě krásně nasadila a s jistotou šla až po lože. Tam začala hodně ověřovat a hledat stopu. Bohužel před dosledováním kusu jsme jednou sešly a vysloužily si tím první a jedinou trojku. Rozhodčí nám hlásili, že se v tom prostoru před chvílí pohybovali houbaři se psem a to ji zřejmě zmátlo. Přes to rozhodčí její práci velmi chválil. Zkoušku jsme zakončily vzorným chováním na stanovišti. Skončily jsme celkově druzí. První byl labrador, tak jsme domů dovezli Res. CACT. Myslím, že to byl důstojný závěr naší letošní zkouškové sezóny.

Lesní zkoušky byly dobře zorganizované a skupiny se krásně střídaly bez časových prostojů. Malé množství účastníků zajišťovalo příjemnou atmosféru. Lesky se nám také líbily svou rozmanitostí a určitě nebyly poslední, na kterých jsme byly.

Fotky z LZ ZDE - autor Kristýna Šedá

 

"Šerynka" Aimee z Černobílé Duhy - I. cena 227 bodů Res. CACT

 

image

 

 


 

 

PZ Lukov

20.10.2012 jsme ráno s Mirou a Barunkou vyrazili Lukova na Zlínsku na podzimní zkoušky RK. Počasí bylo nádherné, jen ráno bylo dost chladno, ale to se brzy vylepšilo. Startovaly jsme jen se Šerynkou. Bonýška nám začala hárat a tak musela zůstat doma. Na zkouškách bylo spoustu známých a milých lidiček, což slibovalo skvělou atmosféru. Po rozlosování, kde jsme si vylosovali číslo 5, jsme se odebrali na první disciplínu - vlečka srstnaté. Po nasazení šla Šerynka krásně po vlečce, až kousek před koncem ustřelila doleva. Protože mazala kamsi do lesa, stáhla jsem ji a nasadila znova. To celé se opakovalo jako přes kopírák i při druhém a třetím nasazení a tak už jsem ji musela nechat, ať se děje vůle Boží. Za chvilku z lesa vyběhla a začala ověřovat a hledat ztracenou stopu. Tu po chvíli našla, vypracovala a kus přinesla. Bohužel jsme se časem už dostaly přes 9 minut, takže známka 2. Když se vrátil rozhodčí z konce vlečky, sdělil nám důvod sejití ze stopy. Prostor u lesíka byl zapachován čerstvými stopami vysoké. Škoda, ale Šerynka má další zkušennost a příště snad stejnou chybu neudělá. Ale musím říct, že mě moc potěšila svým nasazením. Přesto, že pracovala dlouho ve vysokém tempu, nepolevila, dokud kus nenašla. Následovaly disciplíny vodění, kachna z hluboké vody a marking. Potom jsme dlouho čekaly na další stanoviště. Doufala jsem, že se tím čekáním trochu unaví, aby nebyla při slídění moc akční. Nakonec předvedla krásnou práci a vysloužila si od rozhodčího pochvalu. Končily jsme vlečkou pernaté. Ostatní známky mimo první disciplínu byly samé čtyřky, ale ta dvojka nás hodila do druhé ceny.

Tyto podzimky se nám líbili nejvíc ze všech zkoušek, na kterých jsme doposud byli. Probíhaly v krásné honitbě a po celou dobu zkoušek panovala přátelská a veselá atmosféra. Ráda bych také vyzdvihla práci rozhodčích. Posuzovali přísně a spravedlivě a jejich vystupování bylo příjemné a slušné. Opravdu doufám, že takové posuzování ještě někdy někde zažiju. Tímto děkuji organizátorům Simči Malé a Tomášovi Ordáňovi za uspořádání tak skvělých zkoušek.

Fotky zde - autorem Simča Malá

 

"Šerynka" Aimee z Černobílé Duhy - II. cena 178 bodů

 

Šerynka sbírá síly na slídění :-)

 

 


 

 

Šerynka - chovná fenka

9.10.2012 dorazily poštou Šerynčiny papíry s potvrzenou chovností. Tímto se naše dorostenka stává chovnou fenou a my jí gratulujeme k chovnosti s krásnými zdravotními výsledky.

Na štěňátka si bude muset Šerynka ještě počkat, ale vysloužila si tím (konečně cheeky) vlastní stránku.

Více ZDE

 

 

 


 

 

OVVR Březolupy

7.10.2012 jsme se já, Mira a Barunka jeli podívat do Březolup, kde probíhaly zkoušky Ověření vrozených vlastností retrieverů RK. Účastnili se jí Bonýščiny děti se svými páníčky, tak jsme je přišli podpořit. Pro většinu z nich to byla zkoušková premiéra. Své vrozené vlastnosti přijeli ukázat Verča Slabá s Bonnčou juniorkou, Míša Hasíková s Meggy, Radek Kozel s Bibi a Peťa Veselský s Britou. Přihlášení byli i Ctibor Kročil se Šárkou, ale z důvodu nemoci museli na poslední chvíli účast odvolat. A dobře udělali, protože počasí nám vůbec nepřálo. Ranní lehké mrholení plynule přešlo ve vytrvalý déšť. Naštěstí bylo docela teplo a bezvětří, tak se to v pláštěnce dalo zvládnout. Naše Barča měla z pláštěnky a kaluží zážitek, tak co víc si přát :-). Na druhou stranu bezvětří bylo nevýdohou pro zkoušené psi. Začalo se tradičně zkouškou povahy. Následoval nos neboli dohledávka a aporty. Chování po výstřelu a vodění zkoušky zakončili. Některé výkony nebyly bez chybičky, ale i přes to nás všichni moc potěšily. Ve svých 10 měsících prokázaly velmi pěknou chuť do práce i do přinášení zvěře. Bohužel rozhodčí tentokrát hodnotili upuštění aportu k nohám vůdce známkou 2, což házelo do druhé ceny. Tyhle "děravé ruce" se bohužel týkaly Bibi a Brity. Ale třeba si to holky opraví příští rok na podzimkách :-)

Fotky zde - jsou přiměřené počasí :-)

Chtěla bych všem majitelům zúčastněných štěňátek poděkovat za jejich péči, lásku i trpělivost, kterou pejskům věnují.

 

                                             Black Magic z Černobílé Duhy                 I. cena 232 bodů                                           

                                             Bonnie z Černobílé Duhy                          I. cena 222 bodů - aport kachny z vody  

                                             Brita z Černobílé Duhy                              II. cena 212 bodů - 2 x aport kachny       

                                             Bibi z Černobílé Duhy                                II. cena 202 bodů                                      

 

Gratulujeme a přejeme spoustu dalších úspěchů !!!

 

 

 


 

 

PZ Neslovice

30.9.2012 jsme byli s holkama přihlášené na Klubové podzimní zkoušky RK do Neslovic. Při rozlosování jsem Bonýšce vytáhla číslo 1 a Šerynka dostala přidělenou 4. Začínaly jsme na kachně z vody a voděním. Pokračovaly na slídění s dohledávkou, při které Šerynka vypíchla zajíce. Naštěstí tuto situaci dobře známe a tak se nechala odvolat a pokračovala v práci. Následoval marking a tam jsme se dočkaly první a jediné srážky. Šerynka kus zprava minula a lehce doslídila - známka 3. Končily jsme vlečkami, které si holky vyloženě užívaly. Potom následoval oběd a čekání na to, kdo půjde do rozstřelu. Věděli jsme, že je spousta psů s plným počtem a tak jsme v Bončiných pěti letech mysleli, že rozstřel nehrozí. Ale ukázalo se, že několika psům chybí chovné razítko z plemenné knihy a tak jsme nakonec nastoupily na roztřelový marking. Žádný ze psů po tom dlouhém čekání nevyvinul nijak závratnou rychlost. Rozhodčí usoudili, že jsme umístily na celkovém 4 místě. Před námi byl jeden labrador, tak si Bonýška vysloužila rezervu. 

Zkoušky se mi líbily hlavně proto, že jsme konečně měli hlídání pro Barunku a proto Mira mohl jet se mnou fandit :-)

Fotky ze zkoušek zde - autor Kristýna Šedá

 

Bonie Black and White Rainbou - I. cena 188 bodů Res. CACT

"Šerynka" Aimee z Černobílé Duhy - I. cena 184 bodů

 

Bonýška Res. CACT

 

 


 

 

                                                                                NVP Brno                                                                                     

image

29.9.2012 jsme se vydali opět s oběma holkama na Moravskoslezskou národní výstavu psů do Brna. Náš kruh byl opět ve venkovním prostoru. Nepršelo, ale byla docela zima. Dlouho jsme čekali, protože holky byly přihlášené opět do třídy pracovní a před námi byli ještě výmaři. Rozhodčí byl pan František Šimek, který bohužel fenku po štěňátkách neposoudí lépe než velmi dobrá a tak si Bonýška od něj odnesla VD3. Naopak Šerynka se panu rozhodčímu líbila a dostala známku výborná 2 a rezervu.

 

"Šerynka" Aimee z Černobílé Duhy - V2 Res. CAC

 

 


 

 

KV Oslavany

22.9.2012 jsme s černoškama zavítali na prestižní klubovou výstavu do Oslavan. Ráno trochu pršelo, ale brzy vylezlo sluníčko a oteplilo se. Vystavování tradičně probíhalo v krásném prostředí zámecké zahrady. Početně obsazené třídy a kvalita předváděných psů rozhodně nezklamaly očekávání. Hodně jsme se zdržovali u kruhu LR psů a bylo na co se dívat. Labradory posuzovali manželé Coode z Velké Británíe a moc se nám líbilo. Bohužel třídu vítězů psů jsme už vidět nemohli, protože jsme nastupovali s holkama v našem kruhu do třídy pracovní. Po dlouhém čekání už holky vystavování moc nebavilo. I přes to si Bonýška i Šerynka si odvezly známku výborná a pěkné posudky.

 

Bonie Black and White Rainbou   -   V

"Šerynka" Aimee z Černobílé Duhy   -   V

 

 


 

 

 

MVZPR Zlín

 

15.- 16.9.2012 jsme se s holkama tak nějak vyskytly na Mezinárodních všestraných zkouškách přinášení retrieverů RK, které se konaly v honitbách poblíž Zlína. Na zkoušky jsme se přihlásily především proto, že se konaly blízko našeho bydliště a tak jsme využily příležitosti k získání cenných zkušenností. Samozřejmě jsme se snažily vše potřebné nacvičit, i přes to jsme měli ze všestranek obrovský respekt. V sobotu ráno jsem pro Bonýšku vytáhla číslo losu 9 a Šerynce bylo přiděleno číslo 12. To znamenalo, že nás čeká v sobotu voda a pole. Počasí bylo dokonalé a první disciplína vlečka pernaté a vodní disciplíny proběhly bez větších problémů. Následovalo pole, kde jsme si vysloužily snížené známky za ovladatelnost na handlingu. Bohužel u Bonýšky to byla 2 a tak nám bylo jasné, že první cena nehrozí. Navíc kazila i přinášení, což byla pro mě novinka a chvíli jsem z toho byla úplně paralizovaná. Naštěstí jsem se vzpamatovala a v mezičase Bonči vysvětlila, že to nebude to pravé a tak k žádným dalším větším škodám nedošlo :-). Naopak Šerynka si za slídění s dohledávkou vysloužila pochvalu od pana Kuneše. To nás moc potěšilo. V neděli jsme opět za krásného počasí začínaly na malém lese, kde obě holky šly spolehlivě ve čtverkách. Ale to by nebyla Bonýška, kdyby to trochu nezdramatizovala. Při jejím odložení mi hned po začátku paní rozhodčí hlásí, že pes tam sebou nějak hází. Vypadalo to, že tam snad dělá salta. To bylo nekonečných 5 minut. Po ukončení disciplíny jsem se od druhého rozhodčího dozvěděla, že ji muselo něco kousnout do zadku, protože se stále zuřivě ošívala na obě strany a kousala se do zadku:-). Tak jsme aspoň pobavily. K dokončení zkoušky nám chyběl už jen velký les, kde bylo následování a barva. Obě disciplíny jsme šly na zkoušce poprvé a bylo to na mně znát. U následování jsem příliš kontrolovala Bonču a tak jsme dostaly 3. U Šerynky jsem už stejnou chybu neudělala. Při losování čísla barvy jsem pro Bonie vylosovala první v pořadí a hned jsme šly na disciplínu. Byla jsem strašně nervozní a mělo to vliv i na naši práci. Hned na začátku jsme sešly na nějakou jinou stopu zvěře a potom jsem Bonýšku stáhla svou vlastní chybou a tím jsme si vysloužily známku 2. Šerynka mi všechno vynahradila a došla si pro 4 a zkoušky tím zakončila. Pocit naprostého štěstí na sebe nenechal dlouho čekat.

Jsem na holky moc pyšná, že dokázaly ve své první zkouškové sezoně úspěšně složit i zkoušky nejvyšší a že se vedle zkouškových mazáku neztratily. Tituly "U" si náležitě užíváme. A kdo ví, třeba to nebyly poslední všestranky :-)

 

"Šerynka" Aimee z Černobílé Duhy - I. cena 352 bodů - "U" - všestranný pes

Bonie Black and White Rainbou - II. cena 333 bodů - "U" - všestranný pes

 

Všestranky se nám moc líbily a to i díky přátelské a příjemné atmosféře, která panovala po celou dobu zkoušek. Také velmi chválím organizaci. Oba dny vše šlapalo, jak mělo, bez sebemenších problémů nebo prostojů. Celková úroveň byla vysoká od rozhodčích, přes kvalitu použité zvěře až po provedení samotných disciplín. Děkujem panu Tomáši Ordáňovi za uspořádání těchto zkoušek a budeme se těšit na příště.

Chtěla bych tímto poděkovat Evě Hromádkové, která má většinu toho všeho na svědomí. Dále děkuji Hance Juráškové, která nám dodala potřebné sebevědomí k podání přihlášky na zkoušku. Také díky Pavlovi Lusczakovi za cenné rady. Poděkování patří také všem, kdo nás psichycky podporovali a drželi pěsti. A nejvíc ze všeho velký dík mému manželovi za hlídání Barunky ať po dobu cvičení nebo samotných zkoušek.

Fotky ze zkoušek zde - autorem Filip Orsava

Taky pár fotek našich holek

 

 


 

 

                           Setkání štěňátek

image

8.9.2012 se konalo další setkání štěňátek. Zúčastnili se ho Bibi, Hawkeye, Brita, Bonnie, Šárka a Alan. Všichni i s páníčky :-). Šerynka musela kvůli hárání zůstat doma a tak dělala dozor jen Bonýška. Počasí nám vyšlo na výbornou a tématem setkání byla generálka na zkoušky OVVR, které jsou pro většinu aktuální. Páníčci si se svými svěřenci měli možnost vyzkoušet všechny disciplíny, práci se zvěří a trochu ochutnat zkouškovou atmosféru i s následným vyhodnocením. Všichni pejsci nám své vlohy předváděli, co jim síly stačily :-), ale vítěz mohl být jen jeden. V tomto případě jedna. Šárka to sourozencům mazácky natřela na celé čáře plným počtem bodů a dvěma aporty zvěře Nutno říci, že jí ostatní hodně šlapali na paty a za své výkony se vůbec nemusí stydět. Potom už pejsky čekalo jen koupání a procházka domů. Závěrečné posezení ve skvělé společnosti bylo jen třešničkou na dortu tohoto krásného dne.

Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na příště.

                                        Fotky zde - autorem Radek Kozel, kterému moc děkujeme.

 

 


 

 

Návštěva u Alesie

17.8.2012 jsme měli tak trochu náhodou možnost vidět Ejsinčinu dnes už osmiletou dceru Alesiu. Přivítala nás krásná veselá fenečka. Udělali jsme pár fotek a byli moc rádi, že se má Alesia dobře a že nemá žádné zdravotní komplikace. Aličko měj se stále tak krásně !!!

 

    

Alesia Black and White Rainbou

 

 


 

 

Speciální zkoušky z vodní práce RK Bohuslavice u Konice

11.8.2012 jsme s Bončou jely složit SZVP na Prostějovsko. Šerynka musela zůstat doma z důvodu nastupujícího hárání. Počasí nám moc nepřálo. Od rána pršelo a vyčasilo se až po poledni. Bonýška pracovala spolehlivě až do předposlední disciplíny - markingu. Vyrazila přímo ke kačce a místo přinesení se v ní začala válet. Přinesla až na moje povely a tak jsme měli z přinášení 2. Naštěstí ostatní předávky byly bezchybné a tak jsme celkovou 4 uhájily. S plným počtem bodů jsme měly možnost bojovat o tituly nejvyšší. Do rozstřelového markingu jsme nastoupily čtyři. Pro jistotu jsem šla Bonču před nástupem na rozstřel trochu umravnit a povedlo se. Marking se nám povedl podle našich představ, ale Bonu byla o pět vteřin pomalejší než vítězka. Odvezli jsme si celkové druhé místo. Vítězem se stala také labradorka a tak na nás zbyl Res. CACT. Vítězka už je držitelkou titulu Český šampion práce a proto se i Bonýška stává čekatetkou tohoto titulu.

Bonie Black and White Rainbou - I. cena 136 bodů Res. CACT

Bonuško gratulujeme, Ejsnika by na tebe byla pyšná. Děkuji všem, kdo držely palce a Orsavovým za krásné fotky.

Fotky Bonie zde a fotky celých zkoušek zde - autorem Filip Orsava.

 

 

 


 

 

Štěňátka "A" slaví 2 roky

 

5.8.2012 mají Bonynčiny "A" dětičky 2 roky a my bychom jim chtěli popřát hlavně hodně zdraví, lásky a spoustu radostí se svými páníčky.

Hawkeye, Šerynko, Ainee, Maxi, Hawky a Šárko

všechno nejlepší !!!

 

Šerynka s dárečkem :-))

 

 


 

 

Další smutná zpráva

5.8.2012 nás opustila zakladatelka našeho chovu "Ejsinka" Easy z Kraje bez stínů. Asi 14 dní zpátky začala hodně pít a my šli raději k panu veterináři zjistit příčinu. I přes okamžité léčení to byl předem prohraný boj. Bohužel její játra vypověděla službu a my se museli s Ejsinkou rozloučit. Bylo to velice smutné loučení a bude dlouho trvat, než si zvykneme, že už se s ní nikdy nepomazlíme, že už nikdy neuvidíme to krásné světlo, které měla v očích. Ejsinka byla osobnost a spoustu nás toho naučila. Jsme jí vděční za tolik nádherných chvil a také za to, že nám tady po sobě nechala svůj největší poklad - Bonýšku. Přes všechen smutek jsme šťastní, že prožila krásný, dlouhý a po celou dobu aktivní a veselý život. Ejsinka odešla obklopená svojí milující lidskou i psí rodinou. Pochovali jsme ji na zahradě v místě, kde to měla nejraději. Chodila si tam o plot masírovat kožíšek.

Sbohem Ejsinko, navždy tu budeš s námi jako náš strážný andílek heart

 

        Ejsinka miminko        S "A" štěňátky          S Bonýškou           Nejlepší hračka          Úsměv :-))          Bez komentáře :-))

 

 


 

 

KV Brno - Žebětín

21.7.2012 jsme se vyskytly se Šerynkou na Krajské výstavě v Brně. Na tuto výstavu jsme se vydaly proto, že nám chyběla jedna výstava pro uchovnění a chovnost jsme chtěli mít splněnou z důvodu nadcházejících zkoušek. Šerynka se předvedla jako jediná ve třídě pracovní a odvezla si od pana rozhodčího Otakara Vondrouše známku výborná 1 a vítěz třídy :-)).

Aimee z Černobílé Duhy " Šerynka" - V1, VT

 

 


 

 

Smutná zpráva

6.7.2012 - je mojí nemilou povinností oznámit, že nás navždy opustila Bonýščina dcera "Sallynka" Artemis z Černobílé Duhy. Příčinou úmrtí bylo srdeční selhání. Odešla v noci ve spánku bez trápení obklopena svojí psí rodinou. Velmi nás tato událost zasáhla. Měli jsme možnost osobně poznat Sallynčinu krásnou povahu a o to více nás její ztráta trápí.

Mockrát děkujeme rodině Žůrkových, že vytvořili Sallynce tak krásný domov plný lásky a radosti.

Sbohem Sally, nikdy na tebe nezapomeneme!!!

Pár vzpomínkových fotek:

                                                        Jako první otevřela očička                             Hrátky se sourozenci                                        Sallynka                                                                       

 

 


          

 

!!! Všechno nejlepší Bonýško !!!

1.7.2012 oslavila naše Bonýška 5. narozeniny a my jí přejeme hodně zdraví, hodné děti :-)) a stále stejnou radost ze života jako doposud.

Bonča dostala k narozeninám novou misku ( ze staré sežrala gumu) a pořádný mlsík na žvýkání :-))

heart

 

 


 

 

MVP Brno Intercanis

23.6.2012 se konala mezinárodní výstava v Brně. Vystavovali jsme Bonýšku a přidala se i Maruška Stuchlíková s Hawkym. Labradory posuzoval český rozhodčí pan František Šimek. Bonýška se předvedla ve třídě otevřené, kde byla velká konkurence. Typově se panu rozhodčímu líbila, ale z důvodu mléčné žlázy obdžela známku velmi dobrá. Hawky v mezitřídě obdržel známku výborný 2 Res. CAC.

Marušce a Hawkymu gratulujeme.

Angie z Černobílé Duhy "Hawky" - V2 Res. CAC

 

 


 

 

Meggynčina první výstava

2.6.2012 se Meggynka poprvé podívala do výstavního kruhu na Krajské výstavě ve Zlíně. Předvedla se jako jediná ve třídě dorostu a posuzoval ji pan Kašpar. Meggynka si odvesla známku velmi nadějná a panu rozhodčímu se líbilo, jak si předvádění užívala :-))

Black Magic z Černobílé Duhy "Meggy" - VN

Meggynce i Hasíkovým gratulujeme a přejeme spoustu dalších úspěchů.

 

 


 

 

Podzimní zkoušky RK Hvozdná u Slušovic

2.6.2012 jsme se s černoškama zůčastnily klubových PZ ve Hvozdné, kde ke zkoušce nastoupilo celkem 18 psů. Počasí bylo tak akorát, jen hodně foukalo. Byly to naše první vyšší zkoušky a holky si vedly skvěle. Šerynka ve svých necelých dvou letech dokončila v I. ceně se 183 body a Bonýška s plným počtem bodů (188 b.) bojovala dokonce o vítěze zkoušek. Do rozstřelu jsme nastoupily 4 a Bonča nakonec skončila na celkovém druhém místě. Bohužel první byla taky labradorka a tak jsme si odvezly Res. CACT. Napoprvé je to krásný výsledek a jsme na obě holky moc hrdí. Šikulky naše, jen tak dál:-))

Bonie Black and White Rainbou "Bonitka" - I. cena 188 bodů Res. CACT

Aimee z Černobílé Duhy " Šerynka" - I. cena 183 bodů

Tímto bych chtěla poděkovat Evičce Hromádkové za přípravu a celkovou úroveň jejího výcviku. Poděkování patří také Marušce Zuzaníkové, která byla při zkoušce mou pravou rukou, ochotně pomáhala, fotila a psychicky nás podporovala. Děkujeme i Simči Malé za fotky a všem účastníkům za přátelskou a pohodovou atmosféru. A kuchařkám posíláme pochvalu za výborný kančí guláš:-)))

Pár fotek našich holek zde. Fotky celých zkoušek zde - autor Simča Malá.

Hromadné foto CACTů a ResCACTů.

 

 


 

 

Nabídka krytí

24.4.2012 splnil všechny podmínky pro uchovnění syn naší Bonitky

čekatel šampiona ČR Angie z Černobílé Duhy "Hawky"

a stal se chovným psem.

Hokymu gratulujeme k uchovnění s tak skvělými zdravotními výsledky. Více o nabídce krytí ZDE.

 

 

 


 

 

 

22.4.2012 se uskutečnilo setkání štěňátek. Rádi jsme přivítali s jejich velkými i malými páníčky Alana, Bruna, Bonnie, Ainee, Hawheyeho, Britu, Bibi, Meggy, Hawkyho, Sally, Šárku a jako hosta i Bellu (čokoládku). Díky tomu, že k nám tentokrát přibyla i štěňátka "B", jsme se sešli v hojném počtu. Dozor dělaly naše holky Ejsinka s Šerynkou, jen Bonýška musela zůstat doma, protože právě hárala. Stejně jako minule jsme se vydali na procházku do Kurovického lomu. Štěňátka okamžitě začala řádit a poznat který pes je který, byl nadlidský úkol. Prostě jedno velké komando. Tolik psí radosti pohromadě, to byl pro nás opradvu zážitek. Na kopci jsme udělali opět výcvikovou zastávku. Štěňátka se seznámila s kačenkou i zaječím dummy. Velice mě potěšilo, kolik se jich zapojilo a jaký měli o zvěř zájem. Šikulky!!! I páníčci samozřejmě :-)). V lomu jsme si ukázali a vyzkoušeli přinášení z hluboké vody. Voda byla ještě docela studená, ale naše pokročilé plavce to nemohlo odradit:-)) Počasí celou dobu vypadalo všelijak, ale nakonec nám přálo a všichni jsme to ve zdraví přežili. Teda kromě kachny :-)). Po příjezdu k nám si konečně mohla i Bonýška se svými dcerkami a Bellinkou trochu zařádit. My jsme si mezitím opekli buřty a také chvilku vydechli po výšlapu. Některá štěňátka už taky odpadla a jiní starší se naopak teprve rozjížděli:-)) Celé setkání i závěrečné posezení bylo pro nás krásným zážitkem. Všem moc děkuji za účast a těšíme se na další. V září nashledanou !!!

Velký dík za fotky Marťovi Skřivánkovi. Výběr fotek ze setkání štěňátek zde.

 

 


 

 

Všechno nejlepší !!!

20.4.2012 - dnes slaví své 12. narozeniny zakladatelka našeho chovu.

Ejsinko, přejeme Ti hodně zdraví, štěstí a pravé labradoří radosti. Máme Tě moc rádi a doufáme, že spolu prožijeme ještě spoustu krásného.heart

 

 


 

 

Gratulace!!!

18.4.2012 - tatínek našich "B" štěňátek REPAY EVILWITH GOOD BOHEMIA BRAS "MADIT" momentálně sbírá jeden titul za druhým. Před pár dny mu byl udělen titul ČESKÝ ŠAMPION a v ANKA CUPu 2011 (soutěž retrieverů KCHLS) zvítězil v kategoriích PRACOVNÍ PES a DUAL PURPOSE (vítěz všech labradorů) - více zde. V celkovém hodnocení všech plemen retrieverů se umístil na skvělém 2. místě.

Navíc na výstavě v Ostravě získal CAC ve třídě vítězů a stává se tímto čekatelem Grand šampiona.

Maditovi i Ulmannovým gratulujeme!!!

 

 


 

 

NVP Ostrava 2012

14.4.2012 - do Ostravy jsme se vydali s naší Bonynkou a těšili se hlavně na naše psí dětičky a jejich páníčky. Vystavovali jsme i Sally a přihlášeni byli také oba Hokyšáci. Potěšila nás Bibinka, která přišla mamince a starším sourozencům zatím jen fandit, ale příští rok nám to všem ukáže:-)). Rozhodčí byla tentokrát paní Michaela Dočekalová. Byli jsme zvědaví, jak bude tato nová rozhodčí posuzovat. Bonýška si odnesla známku velmi dobrá a paní rozhodčí přidala komentář: "zhubnout, ne vy, fena!!" :-)). Bonynka má momentálně tak 0,5 kg navíc a po stěňátkách už vždycky bude o něco mohutnější. Upřímně mě ale potěšil fakt, že je další rozhodčí, která netoleruje labradorům nadváhu. Také Hawkeye dostal známku velmi dobrá s odůvodněním, že nebylo možné posoudit jeho pohyb. Měl totiž při předvedení v pohybu zrovna na práci různé vylomeniny a známku dostal zcela právem. Posudek má ovšem bez výtky. Ale obrovskou radost nám udělali Sally a Hawky. Oba ve svých třídách zvítězili a tím se stali čekateli titulu Český šampion. Jen Sally chudinka nemá ani fotku, protože jsem ji předváděla a neměl nás kdo vyfotit:-(, tak přikládám alespoň posudek - "20ti měsíční černá fena, výborného typu, velice pěkná modelovaná hlava, výborná hřbetní linie a nasazený ocas, korektní úhlení hrudních i pánevních končetin, pěkně kulaté tlapky, dobře osrstěný ocas, povaha temperamentní."

Artemis z Černobílé Duhy "Sally"    -    mezitřída - V1, CAC

Angie z Černobílé Duhy "Hawky"    -   mezitřída - V1, CAC 

Majitelům za předvedení pejsků děkujeme a k výsledkům gratulujeme !!!

Po výstavě jsme strávili překrásné odpoledne po návštěvách u páníčků Hawkeyeho a Bibi. Za pozvání moc děkujeme a těšíme se na příští týden, kdy se uvidíme na setkání štěňátek.

  Hawky  

 

  Pp


 

 

To máme talentovanou holčičku:-))

25.3.2012 - dnes jsme dostali krásnou zprávu od paničky Bonýšky juniorky. Mají za sebou výcvikový víkend pro štěňátka u Kristýny Šedé v Brně a Bonnie ho zvládla jako zkušený mazák. Svoji velkou chuť do práce předváděla hlavně u aportů, kdy neomylně nosila věci různých chlupů a barev a v různě obtížných terénech. Všechny nakonec překvapila dohledávkou bažanta i s předávkou. Ve 4 měsících opravdu úžasný výkon a paničce i Bonči gratulujeme a přejeme spoustu dalších úspěchů.

       


 

Štěňátka jsou ve svých nových domovech...

11.2.2011 - všechna štěňátka už našla své páníčky. Tímto bychom chtěli poděkovat všem novým majitelům za důvěru v naší chovatelskou stanici a přejeme jim spoustu krásných zážitků a šťastných chvil s pejsky.

Našim drobečkům přejeme krásný, dlouhý a zdravý život, nejlepší a nejhodnější páníčky a soužití plné lásky a radosti. Hodně štěstí zlatíčkaheart

 

 


 

image   DUO-CACIB 2012...

4. a 5.2.2012 jsme se s Bonýškou zúčastnily prestižní dvoudenní výstavy v Brně. Obrovská konkurence i velmi početné obsazení tříd to jen potvrzovalo. Rozhodčími byli tentokrát manželé Mary a Martin O´Donoghue z Velké Británie. Bonýška si 10 týdnu po porodu vedla skvěle a od obou rozhodčích si odvezla krásné posudky a známku 2 x výborná.

 

 


 

imageHanácká národní výstava 2012...

7.1.2012 jsme s Maruškou vzali naše juniory do výstavních kruhů. Posuzovala nás paní rozhodčí Alena Krutská. Šerynka dostala známku VD a pěkný posudek a dle slov paní rozhodčí je ještě miminko a všechno má před sebou. U Hawkyho paní Krutská velmi obdivovala jeho hlavu a dostal známku VD4 s taktéž hezkým posudkem a komentářem "vykrmte ho" :-)). Líbilo se mi, že paní rozhodčí i přes časovou náročnost a spoustu přihlášených každému svůj verdikt vysvětlila.