2016

 

"Céčka" oslavila 4 roky

30. a 31.12.2016

Casey a Čelsinko,

pevné zdraví, jiskru v oku a hodně psích radovánek Vám přejí všichni z Černobílé Duhy kiss

 

image

naše silvestrovské štěňátko Čelsinka :-)

 


 

Loučení se starým rokem

Roku 2016 nemůžu jinak, než poděkovat. Měli jsme krásný rok. Většinou se točil kolem štěňátek. Odchovali jsme pro nás rekordní 2 vrhy (což se už asi nikdy nestane) a štěňátka nám dělala a dělají velkou radost. Měli jsme štěstí na bezva páníčky, kteří se o "miminka" hezky starají. Štěňátka se nenechají zahanbit a tu velkou porci lásky po labradořím vracejí. Prostě samé radosti. Přece, kdo by počítal nějakou tu rozkousanou botu nebo matraci :-))) Jejich majitelům jsme velmi vděční i za to, že jsme většinu štěňátek mohli osobně vidět a pokochat se, jak nám to hezky roste.

Mimo štěňátka jsme se s Čelsinkou ukázali na pár výstavách s pěknými výsledky, jen zkouškově jsme doufali, že stihneme víc. Jarní trénink přerušila březost a na podzim jsem sice měla smělé plány, ale realita byla trošku jiná. Než se Čelsinka kojící téměř celé léto 9 štěňátek dala do takové formy, abychom mohli s čistým svědomím začít makat, byl pomalu konec sezony. I tak jsme něco málo stihli a Česlinka byla na zkouškách ve svém živlu. Naši skoro zabitou sezonu vynahradily Míša s Meggy. Svými výsledky dělali nám radost a rodině čest.

Loveckou sezonu jsme měli slabší. Byli jsme párkrát kačky a tradiční štěpánský hon, který se letos hezky vydařil. Bonýška je už babička na odpočinku a do praxe chodí Šerka a Čelsa. Šerynka je už pořádný mazák a Čelsa mě moc potěšila svým loveckým projevem, který je s každou další zkušeností lepší a lepší. Obě si práci nesmírně užívají a my s nimi.

image

Do dalšího roku žádné velké plány nemáme. Rádi bychom s Čelsinkou zvládly pochodit další zkoušky a možná ještě i nějakou výstavu. Štěňátka příští rok asi nebudou. Šerynku po císaři už krýt nebudeme a Čelsinku po početném vrhu chceme také nechat chvíli věnovat se jiným radostem.

Bohužel ne všichni známí a blízcí měli rok 2016 tak dobrý jako my, proto naše myšlenky teď patří hlavně jim. Přejeme všem dobrým lidem a jejich rodinám kupu zdraví a stále dobrou náladu.

Ať je rok 2017 prostě skvělý !!!

 


 

image

 


 

"B" štěňátka oslavila 5. narozeniny

24.11.2016

Bibi, Meggy, Bonnie, Brixie, Bruno, Benny, Brito a Alane .... hodně zdraví, dobrot, balonků a všeho, co máte rádi, Vám do další pětiletky přeje maminka Bonie, sestřičky Šerynka a Čelsa i my všichni ostatní z Černobílé Duhy !!!

image

Oslava Bonýšky jr.

 


 

Praha

29.-30.10.2016

Do Prahy jsme si udělali výlet s Luckou a jejím flatíkem Arnym. Já brala Čelsinku a oba dny jsme vystavovali na mezinárodní výstavě, kde LR v sobotu posuzoval rozhodčí Sven Slettedal (N) a v neděli paní Carmen Navarro Guisado (ESP). Čelsa byla po štěňátkách bez srsti, ale bylo to asi celkem jedno. Totiž v sobotu měla málo hmoty a v neděli byla málo blond :-))) Z výstavy jsme si odnesly VD3 a V4. 

Hlavním cílem výletu ale bylo setkání s několika štěňátky. Přijeli za námi Monty, Bou a Gira s páníčky. Strávili jsme s nimi krásné sobotní odpoledne. Štěňátka řádila, co jim síly stačily a všichni při sourozeneckých hrátkách přišli o 2-3 zuby :-) Pro nás bylo velmi potěšující, že jsou všichni se svými miláčky spokojení a radují se z jejich bezprostřednosti i výcvikových úspěchů.

Majitelům děkujeme za příkladnou péči o štěňátka. Velmi si toho vážíme a moc rádi jsme Vás všechny viděli !!!

Luci, moc díky za bezva výlet i společnost !!!

Fotky ZDE

image

 


 

VIII. Rožmberský pohár

15.- 16.10.2016

Holkám se podařil úžasný výsledek. Meggy měla hezky rozjetou zkouškovou sezonu a tak se Míša odhodlala a přihlásila zkoušky nejvyšší. První všestranky se jim moc povedly a za svoje výkony si vysloužily kromě "Účka" prvenství v plemeni, celkové druhé místo a nominaci na MSR 2017 v Kyselce. Míša mimo pochopitelného všeobecného nadšení velice chválila slavnostní atmosféru a celkovou úroveň zkoušek i posuzování. Ze všeho nejvíc ale pochvalovala milé a přející vůdce ve skupině. Dobrá nálada měla jistě na jejich výsledku svůj podíl :-) Meggy se tak stala prvním naším odchovem mimo naše vlastnictví, který se může pyšnit titulem "U" - všestranný pes.

Black Magic z Černobílé Duhy  -  VZPR I. cena 503 bodů CACT, "U"

Holky, jste skvělé !!! Jsme na Vás móóóc pyšní a posíláme vééélikánskou gratulaci !!!

Celkové výsledky ZDE            Odkaz na fotky paní Míškové ZDE

image

 


 

Zkoušky z vodní práce Mladějovice

28.9.2016

V tento svatováclavský den jsme se s Čelsinkou vypravily na klubové vodky RK. Ne, že by měla po štěňátkách kdovíjakou fyzičku a nijak extra nacvičit jsme taky nestihly, ale ona to miluje a za odchování devíti miminek si pořádnou odměnu zasloužila. Spolu s námi šli zkoušky i Ctibo se Šárkou. Čísla losů 2 a 17 nás rozhodili do různých skupin a po zahájení a přesunu do honitby se začínalo disciplínou klid na stanovišti, kterou obě holky zvládly za 4. Ctibo pak pokračoval na dohledávku kachny v rákosí. Šárka při prohledávání vodního rákosu kachnu navětřila a pokoušela se k ní opakovaně dostat ze všech stran, což jí znemožňovaly větve ve vodě. Šárka je na rákos velmi houževnatá a tak se vrátila s rozdrápaným břichem, ale bez kachny. Stejně dopadli i ostatní psi ve skupině. Rozhodčí usoudili, že kachna byla dohledatelná a se známkou 0 celá skupina na zkouškách skončila. Bylo mi jich líto.

Naše práce začala na vyhledávání. Požadavek rozhodčích zněl jasně. Prohledat široký pás vodního rákosu až na volnou hladinu. Čelsa proplouvala bez váhání rákos a i když byla občas do ležících stébel pořádně zamotaná, nepřestávala pracovat. Několikrát se dostala až na konec, ale na hladinu nešla a pokračovala pátráním v rákosu. Za svůj výkon si vysloužila známku 3 a rozhodčí vyzdvihli její práci jako nejlepší ve skupině. Následovalo vodění se známkou 4 a aport v terénu také 4. Čelsa ve vysoké trávě chvíli dohledávala, za což jí byla snížena malá známka z přinášení. 

Po občerstvení jsme pokračovali dohledávkou ve vodním rákosu. Na této disciplíně jsme se hlavně vinou informačního šumu dost potrápily. Slova rozhodčích jsem špatně pochopila a posílala Čelsu hledat úplně do jiného místa, než kachna byla. Protože ji tam nenacházela zkoušla pátrat jinde, odkud jsem ji opakovaně odvolávala. Že tam měla kachnu  v nose jsem pochopila až později. Když rozhodčí viděli, že netuším, kde kus leží, znova mi místo upřesnili. Čelsa donesla v čase 9:33. Náplastí nám bylo, jak se pánové rozhodčí rozplývali nad Čelsinčiným neúnavným hledáním a skoro s omluvou nás ohodnotili známkou 1. Malou dvojku jsme samozžejmě schytaly i z poslušnosti. Teď už ve třetí ceně jsme bez nervů šly na poslední disciplínu handling dvou kachen. Čelsa druhou kachnu vytáhla za letku a za nekorektní opravu úchopu měla malou trojku z přinášení, jinak se nám disciplína povedla za 4. S naším výkonem jsem byla spokojená a práce Čelsy za celý den se mi líbila.

Ráda jsem se po delší době objevila na zkouškách a pozdravila známé tváře. A přesto, že Černobílá Duha dnes neměla žádný hvězdný den, jsem odjížděla s pocitem užitečně stráveného dne a spokojenou Čelsinkou :-)

Celsea z Černobílé Duhy III. cena 140 bodů

Za krásné fotky moc děkujeme Kateřině Maňhalové        Fotky s Čelsou přidány do jejího alba ZDE        Fotky celých zkoušk ZDE

image     image

 


 

Jihomoravské Derby Bobrůvka

24.- 25.9.2016

Duo M&M se ukázalo na dalších zkouškách, tentokrát na Derby pořádaném KCHLS. Holkám se dařilo a obě zkoušky dokončily v první ceně a z nedělních vodních prací si odnesly i res.CACT. Na JM Derby se celkově umístily na pátém místě.

Gratulujeme a děkujeme za krásnou prezentaci !!!

Black Magic z Černobílé Duhy - PZ I. cena 212 bodů, ZVP I. cena 166 bodů res.CACT

image

 


 

Klubová výstava RK Oslavany

17.9.2016        rozhodčí Shaun Willamson (UK)

Vyjeli jsme si na krásnou tradiční výstavu do Oslavan, kde jsme žádnou z našich holek nevystavovali a den pojali jako společenskou událost. Počasí nám chvíli dopřálo i vydatnější deštík, ale později se rozjasnilo a bylo krásně. Mimo jiných milých tváří jsme se setkali s panem Mazáčem a Dagem, kteří nevystavovali a přijeli vyzkoušet, jak se tu puberťák bude chovat. Z našich odchovů byla přihlášená jen Meggy do třídy pracovní. Míša z neznámého důvodu nemá touhu natřásat se v kruhu a tak to padlo zase na mě. Naštěstí Meggynka se ráda vystavuje a v kruhu jsme si to užily. Pan rozhodčí známkou V šetřil, zato VD nešetřil a nasolil i několik D. Na Meggy padlo VD a odnesla si tento posudek: 5ti letá černá fena, velmi dobrá srst a kondice, příjemný profil, vyrovnaný typ, správná délka krku a hřbetní linie, čtvercový rámec, dobře se předvádí, dobrý pohyb.

Black Magic z Černobílé Duhy - velmi dobrá

Všem děkujeme za hezký den !!!

image

 


 

imageMemoriál Jaroslava Menšíka

10.-11.9.2016

Zatím co my vypravujeme štěňátka do nových domovů, Míša s Meggy si "daly" další zkoušky. Tentokrát lesní a barvářské pořádané OMS Opava. Cílem bylo vyzkoušet si barvu naostro a to nabízely zkoušky obě. V sobotu na leskách Meggy trochu zazlobila s přinášením, ale až do poslední disciplíny šla v první ceně. Poslední barvu šla vlažně a do vysokého maliní se jí nechtělo. Její práce byla zaslouženě ohodnocena známkou 1 a to znamenalo III. cenu. Na nedělních barvářkách si Meggy napravila reputaci. Barvu šla krásně s nízkým nosem zalehnutá do řemenu a s jednou chybou prošla zkoušky v první ceně.

Black Magic z Černobílé Duhy - LZ III. cena 206 bodů a BZ I. cena 74 bodů

Gratulujeme !!!

Galerie fotek ZDE

 


 

Podzimky a vodky Těšany

13.-14.8.2016

Míša s Meggy se zúčastnily klubových zkoušek RK. Meggy si disciplíny užívala a za obě zkoušky si odnesla jen 4 trojky. Míša byla s výkonem spokojená a spokojená byla také za své spolubojovníky ve skupině, se kterými prožili fajn víkend.

My jsme také spokojeni a holkám gratulujeme !!!

Black Magic z Černobílé Duhy - PZ I. cena 222 bodů, ZVP I. cena 161 bodů

Fotky ze zkoušek ZDE

 


 

6. narozeniny "Áček"

5.8.2016 oslavila naše Šerynka a její sourozenci Hawkeye, Max, Hawky a Šárka šesté narozeniny.

Všechno nejlepší, "štěňátka". Ať se máte pořád tak skvěle heart

image image image

Šerynka a její "vychutnávání" dortu :-)

 


 

Vodní práce Švábenice

10.7.2016

Míša s Meggy se vydaly hájit naše barvy na zkoušky z vodní práce pořádané KCHLS ve Švábenicích na Vyškovsku. Hezký letní den si užily ve společnosti známých a dařilo se jim i na disciplínách. Meggy pracovala spolehlivě a rozhodčí vyzvihli její práci na vyhledávání v rákosí. Jen klidy se nepovedly na sto procent, Meggy po loňské sezoně kachen trochu zlobí a dostala trojku. Holky si za svůj výkon vysloužily prvenství mezi labradory a celkové třetí místo.

Black Magic z Černobílé Duhy - I. cena 170 bodů, CACT

Míši Hasíkové a Meggynce gratulujeme a děkujeme !

image

Kompletní fotogalerie ze zkoušek ZDE a ZDE

 


 

Štěňátka "F"

8.7.2016 nás Čelsinka potěšila touto nádhernou kupou štěňátek. Více ZDE

image

 


 

Bonýška slaví 9 let

1.7.2016

Všechno nejlepší, zlato, ať zdravíčko slouží. Máme tě moc rádi heart

image

 


 

Štěňátka "E"

21.4.2016 se Šerynce narodilo 5 úžasných pejsků. Více ZDE

image

 


 

Déčka slaví 1. narozeniny

12.4.2016

image

 


 

NVP Ostrava

9.4.2016        rozhodčí: Otakar Vondrouš

Ostravu jsme přihlásili kvůli odchovům, které tady máme a tradičně potom navštěvujeme a spojili tak příjemné s užitečným. Sice nám pršelo, foukalo a byla zima, ale pan rozhodčí přizpůsobil rychlost hodnocení situaci. Daní byl posudek ve zkratkách vyžadující hodně představivosti, ale nemuseli jsme dlouho čekat, což jsme opravdu ocenili.  Ze třech fen předváděných v pracovní třídě se Čelsinka líbila nejvíc a odvezla si CACe.

Celsea z Černobílé Duhy - V1 CAC

Pak už nás čekalo jen příjemné - návštěvy Hawkeyeho a Bibi.

Moc děkujeme za úžasné odpoledne i pohostinnost. Přibrali jsme každý snad 2 kila :-)

image

 


 

image

 


 

DUOCACIB Brno

sobota 6.2.2016        rozhodčí: Günter Wonisch (AT)

Sobotní výstavu jsme si docela užily. Rozhodčí od začátku vířil "poklidné" výstavní vody nečekanými VD, které sázel jedno za druhým a to i ve třídě šampionů. Byl přísný, ale velice pečlivý. Netoleroval nadváhu a na typ LR jakožto pracovního plemene měl jasný názor. Chtěl vidět dobrý pohyb, psi zkoumal, prohmatával a posudek neodbyl. To vše je naprosto v pořádku, obzvlášť, když tato výstava byla kvalifikací na CRUFTS. Bohužel posuzoval přes sto labradorů a předtím ještě chesapeaky, tak jsme na řadu přišly okolo čtvrté. I po téměř osmihodinovém čekání se Čelsinka pěkně předvedla. Rozhodčímu se líbila a v konkurenci deseti fen třídy pracovní si vyběhala druhé místo. Tak jsme měly tak trochu unavenou radost a mazaly domů :-)

Celsea z Černobílé Duhy - V2 Res. CAC

neděle 7.2.2016        rozhodčí: Ingrid Grill (AT)

V neděli se Čelsa vystavovala znova ve třídě pracovní. Paní rozhodčí měla jiný vkus, než pan rozhodčí ze soboty a tak bylo často vidět, že kdo jeden den uspěl, druhý den odcházel s VD a naopak. O to víc mě těšilo, že se Čelsinka z deseti fen umístila v pořadí i v neděli. Z čeho jsem naopak byla zklamaná, byl posudek přes kopírák nic neříkající o konkrétním psovi a také téměř absence pohybu v kruhu. Paní Grill má jinou pověst a tak je možné, že to bylo způsobené časovým tlakem. Budiž to organizátorům námětem k zamyšlení.

Celsea z Černobílé Duhy - V3

Pár dalších fotek v Čelsiné galerii ZDE

image

 


 

Hawky je taťka

27.1.2016 se v chovatelské stanici Lillybee fenečce Lilly narodilo 7 krásných zdravých štěňátek. Pyšným tatínkem je Hawky.

Fotky štěňátek ZDE

image

 


 

XI. Hanácká národní výstava psů Brno

9.1.2016        rozhodčí: Sigrid Holzer (AT)

Na první letošní výstavu jsme přihlásili Čelsu. Byla jsem zvědavá, jak bude paní Holzer jakožto chovatelka goldenů hodnotit. Sice známkou VD nešetřila, ale byly zjevné sympatie ke žlutým a pevnějším kusům a to není náš šálek čaje (nic proti žlutým :-)). Nebyla jsem ráda ani za německy psaný nečitelný posudek, který nepřelouskali ani v němčině zdatní. Dostali jsme možnost počkat si na konec posuzování a nechat překladatelkou ve spolupráci s rozhodčí posudek přeložit. Byla jsem hladová a čekat se mi nechtělo, ale pro posudek jsme přijely a tolik už do konce nezbývalo, tak jsem počkala. V posudku Čelsu čekala samá chvála, jen měla paní rozhodčí výhradu k pohybu, kterou nedovedla přesně vysvětlit. Možná viděla dozvuky zraněného kolene.

I tahle dlouhá výstavní sobota pro nás byla hezkým dnem a to díky Lucce a Romči, kterým moc děkuji za společnost i trpělivost wink

"Čelsinka" Celsea z Černobílé Duhy - V4

image

za fotky děkujeme Ivaně Ištvanové