2017

Páté narozeniny Čelsinky

31.12.2017

Na Silvestra jsme oslavili narozeniny nastávající maminky a protože ji brzo čekají milé povinnosti, dostala i jeden měkkoučký polštářek. Moc nechápala, co s ním, tak ho aspoň nosí :-) Brzo pochopí, po 20. přijde k dobru :-)

Všechno nejlepší přejeme samozřejmě i bráškovi Caseymu, ať jsou oba šťastní a zdravíčko slouží !!!

image

 


 

Šťastné a veselé vánoce a správné vykročení do dalšího roku !!!

A takhle se u nás zdobí stromeček - KLIK - pozn. - odkaz se rád nechá přemlouvat :-)

image

 

Jak jsme se letos měli ?

 Výborně! Radost nám dělaly hlavně naše odchovy a jejich páníčci. Moc děkujeme za návštěvy, zprávy i fotky. Velice potěšily i zdravotní výsledky Čelsy, Daga a Funny. V červnu jsme po čase pořádali víkendové setkání štěňátek, které jsme si všichni moc užili. Tuto vydařenou akci se pokusíme brzy zopakovat. V červenci náš život zrychlil můj návrat do práce po mateřské a úplný dostih začal v září. Z Barunky se stala školačka a Vendulka nastoupila prvním rokem do školky. Oběma se v kolektivu líbí a rádi objevují nové. Jsou to holky zvídalky, co víc si přát.

Výstavní letošek byl pro nás z mého pohledu mimořádně úspěšný. Teda spíš pro Čelsinku. Předvedla se sice jen na třech výstavách, ale vždy vyhrála pracovní třídu, na klubovkách ve velmi silné konkurenci, a byl jí udělen titul Český Šampion. Výstavně premiérový rok měli i odchovánci Bou, Dag a Monty a všichni se můžou pochlubit hodnocením V3. Děkujeme majitelům.

Na poli pracovním jsme doufali stihnout mnohem víc. V červnu jsme přihlásili Švábenice, odkud jsme s Čelsinkou dovezli CACTa z vodních prací a dál jsme nic nehlásili, protože Čelsinka měla v létě hárat. Plán byl takový, že počkáme, a v nejhorším je na podzim plno zkoušek. Dočkali jsme se v listopadu :-(. Náplastí nám byly kačky, které si v září a říjnu Šerka s Čelsou užívaly. Pro Čelsinku to byla první pořádná sezona kachen. Byla jsem na její práci zvědavá. A musím říct, že víc mě překvapit nemohla. Počínala si nesmírně zkušeně. Pracovala krásně s větrem, chuťově, ochotně i daleko na vodě, dohledala, kde jiní nenašli a přitom s rozmyslem. Byla jsem tak hrdá. A mile překvapily i odchovy. Meggy třetím místem v kategorii pracovní fena Anka Cupu i prezentací naší CHS na dalších loveckých zkouškách a honech, Monty a Dag úspěšným složením OVVR. Všem velké díky !

Vypadá to, jako by se vše točilo jen kolem Čelsy, ale samozřejmě se věnujeme i Bonči se Šerkou. Babi Bonýška má u nás nejvíc škrabkací pozornosti a stále miluje procházky, hračky a cokoli na nošení. Šerynka chodí na hony a je pořád stejná divoženka a tuleň domácí v jednom, jako když byla mlaďounká. A obě se právě těší na oblíbenou roli babičky a tetičky, hlavně Šerynka.

Plány na příští rok máme jasné. S láskou a ke všeobecné spokojenosti odchovat štěňátka, které bude brzy mít Čelsinka, a na které se moc těšíme. Potom se na jaro zase vrhneme na cvičení, které bychom rádi zúročili na vyšších zkouškách. Výstavy neplánujeme, ale je možné, že se na nějaké klubovce objevíme. A moc se těšíme na další fotky, zážitky a setkání s Vámi a Vašimi našimi pejsky :-)

Přejeme celé naší lidské i psí rodině, odchovánkům a jejich rodinám, přátelům a známým laskavý, šťastný a plodný rok :-)

Děkujeme krásná sedmnáctko ! Vítej osmnáctko !

 


 

6 roků slaví "Béčka"

24.11.2017

Je to 6 let, co jste vykoukli na svět a já na tento den ráda vzpomínám. Maminka Bonýška měla obrovské břicho a byly jste docela cvalíci. Přesto byl porod naprosto pohádkový. Bibi se první a jediná narodila venku, protože jsme mysleli, že Bonýška se potřebuje vyprázdnit. Nic nenasvědčovalo, že by měla rodit. Všechna ostatní štěňátka se narodila v porodnici a vše šlo neuvěřitelně snadno.

Přejeme všem "B" štěňátkám, aby jim v životě i nadále vše šlo tak snadno a dělali páníčkům jen radost !!!

image

"B" houstičky k nakousnutí :-)

 


 

OVVR Štěpánov

18.11.2017

Na poslední letošní OVVR pořádané KCHLS byl přihlášen Šerynčin syn Dag. S Barunkou jsme se jely na zkoušky také podívat a Daga s páníčkem podpořit. Všechny disciplíny (mimo vody) probíhaly na velmi zapachovaném terénu - loučce a cestičce za chatou, kde svou ranní potřebu vykonávali psi z dalších dvou ten den probíhajících podzimních zkoušek. Což pro mladého pudového psa nebylo vůbec snadné. Vše zvládli a disciplíny prošli se čtverkami a trojkami. Paradoxně největší problém měli u přivolání po výstřelu. Dag jakožto pes myslivcův vytrvale hledal, kam že to spadlo :-) Dag složením zkoušky splnil poslední podmínku pro chovnost a udělala jsem mu i pár fotek - přidáno do alba ZDE. Máme z našeho černého medvídka velkou radost.

Dag z Černobílé Duhy - prospěl 200 bodů

Na OVVR se prezentovala i kamarádka Lucka Doležalová se svým osmiměsíčním flatíkem Temíkem. A přesto, že k naší CHS nepatří, musím zmínit jejich velký úspěch. Temi jako jediný zvládl celé zkoušky na plný počet bodů včetně klidů bez vodítka nebo držení a veškerá jeho práce byla přímo ukázková. Temi byl už jako dvouměsíční miminko neuvěřitelně talentovaný a učenlivý lovecký pes, takže pro mě žádné překvapení:-)

Oběma úspěšným moc gratulujeme !!!

Temi a Dag

 


 

Výsledky RTG Funny

13.11.2017

Dnes v mailu další krásná zpráva. Naše "maličká Růženka" má také kyčle bez nálezu (hodnotil MVDr. Šebek), což se jí jako pomocnici agronomky bude velice hodit :)

Paní Vetiškové velice děkujeme a posíláme do Vnorov gratulacci !

Funny z Černobílé Duhy - HD A/A

A takhle Funny slavila :-)

image

 


 

 Výsledky RTG Dag

30.10.2017

Dnes dorazila skvělá zpráva od majitelů Daga. Pejsek byl vyšetřen na dysplázii kyčlí a loktů a vše je bez nálezu. Hodnotil MVDr. Snášil.

Děkujeme, že Vám záleží na Dagově zdraví a moc gratulujeme !

Dag z Černobílé Duhy - HD A/A, ED 0/0

 


 

Genetika Čelsa

4.10.2017

Vzhledem k tomu, že naše Čelsice si s háráním dává velice na čas, přehodnotili jsme plány na štěňátka a rozhodli se krýt na podzim. Tak jsem si v klidu zvykala na myšlenku, že to může každým dnem vypuknout a uvědomila si, že nemáme pro plánované krytí potřebné gentesty. V panice jsem žhavila internet, co a jak a vybrala laboratoř Vemodia. Do 2 pracovních dnů od doručení vzorku přišly mailem nejlepší možné výsledky. Čelsinka je na všechny tři testované nemoci čistá. To je dobrá zpráva i pro její "F" štěňátka, která jsou taktéž na tyto nemoci geneticky čistá. Následně v dalších dnech a týdnech zjišťujeme, že jsme měli kupu času a panika byla zbytečná :-)

Celsea z Černobílé Duhy - CNM, HNPK a SD-2 - N/N Clear

image

 


 

Klubová výstava RK Hranice na Moravě

2.9.2017        rozhodčí: Anja Verbeek-de Neef (NL)

Zvažovala jsem, jestli klubovku přihlásit, ale termín se kryl s prvními kachnami a kačky vyhrály.  Ale reprezentoval nás Šerynčin syn Dag, který je ve svých 2,5 letech téměř vyspělý. Je z něj moc hezký kompaktní pes a předváděl se ve třídě otevřené, kde nastoupilo celkem 7 psů. Dag se v konkurenci neztratil, s paníčkem to výborně zvládli a odnesli si kvalitní posudek i pořadí.

Posíláme do Těšína poděkování a gratulaci !

Dag z Čeznobílé Duhy - V3

 


 

 XI. MSR Kyselka

26.- 27.8.2017

Míša s Meggy měly letos tu čest ukázat se na zkouškách ze všech nej. Díky loňskému výbornému výsledku z VZPR se dostaly do přímé nominace. Na MSR Meggy dokonce vyšvihla krásné vyhledávání a většinou byla chválena za dobrou práci. Co se překvapivě nepovedlo byla dohledávka na lese a vlečka pernaté, což jsou jindy Meggyiny parádní disciplíny. I tak to někdy chodí na zkouškách. Navzdory těmhle překvapením Míša zkoušky moc chválila. Holky MSR prošly se ctí a my jim za všechno děkujeme !!!

Black Magic z Černobílé Duhy - MSR III. cena 480 bodů

image

Celkové výsledky ZDE

 


 

 

V. Severomoravské Derby

12.-13.8.2017

Naše barvy hájily opět M&M a tentokrát se jim nedařilo dle představ. Oba dny se Meggy nepřetrhla na vyhledávání a vysloužila si za ně známky 2 na podzimce a 1 na vodkách. Po odchozených zkouškách pochopila, že z toho žádné přinášení nepadne a pro Míšu je čím dál těžší ji motivovat. Nicméně, ostatní disciplíny bez větších problémů a holky si užily další zkouškový víkend. Nevím jak Míša, ale Meggy byla jistě ve svém živlu :-) Miško, děkujeme, že jí ráda děláš radost :-) Celkové výsledky ZDE

Black Magic z Černobílé Duhy - PZ II. cena 218 bodů, ZVP III. cena 147 bodů

 


 

Oblastní výstava Konopiště

6.8.2017        rozhodčí: Ing. Leoš Jančík

Monty zažil první výstavu. Předvádění se ujal mladý páníček Ondra a oba svou výstavní premiéru zvládli skvěle. Klukům to spolu moc slušelo a přesto, že Monty by se ve 13 měsících nejraději s každým dokola kamarádil, vyběhali si v konkurenci 7 pejsků třídy mladých výbornou s pořadím.

Moc gratulujeme a děkujeme

Fellow Monty z Černobílé Duhy - V3

image

 


 

"Áčka" už mají 7 let

5.8.2017

Pořád si živě vybavuju tu nádhernou tvářičku s nejkulatějšíma očima na světě, co měla Šerynka jako štěňátko. Tak rychle to letí.

Přejeme Šerynce, Hawkeyemu, Maxovi i Hawkymu stále tolik energie a spoustu zdravíčka do dalších let !!!

image

Šerulí

 


 

Čelsinčiny dětičky slaví 1. narozeniny

8.7.2017

Meggy, Monty, Giro, Funny, Felice, Fleur, Tyšo, Bou a Laro .... všechno nejlepší !!! Ať Vás ta puberta jen tak nepřejde cheeky

image

Takhle pařila Bou :-)

 


 

Bonýška má kulatiny

1.7.2017

Zlato naše černé, přejeme Ti hodně zdraví a ještě kupu let s balonkem v tlamičce heart

image

 


 

OVVR Kyselka

17.6.2017

Čelsinky syn Monty úspěšně složil s paničkou Radkou zkoušky OVVR v Kyselce pořádané KCHLS. Pro oba to byla premiéra, kterou zvládli skvěle jen se dvěma trojkami. Klobouk dolů za odvahu jít s jedenáctiměsíčním podivočeným puberťákem zkoušky.

Posíláme velkou gratulaci a děkujeme !!! Moc se z takových zpráv těšíme.

Fellow Monty z Černobílé Duhy - OVVR prospěl 219 bodů

image

Další fotky u Montyho v albu ZDE

 


 

Setkání štěňátek

9.-11.6.2017

Konečně jsme se dočkali akce, na kterou jsme se dlouho těšili. Tentokrát jsme využili rekreačního střediska Jiskra poblíž Náměště nad Oslavou. Hafani tu nikomu nepřekáželi, do všech prostor mohli s námi, přímo u chatky říčka na čvachtání a kolem dokola jen lesy. Pro naše účely ideál:-) Termín sice bohužel nesedl většině z těch, co se na setkání dlouho těšili, a to nás moc mrzelo. Snad příště vybereme příznivější datum. Všichni jsme si společný čas skvěle užili, "štěňátka" se vyřádila a něco jsme i pocvičili. Většina byla loveckým výcvikem nepolíbená a věřím, že spousta nových vjemů byla hezkým zážitkem. Některé Čelsinčiny dcerky projevily vynikající vlohy i při prvním kontaktu se zvěří, to mi srdce plesalo :-) Ale i ostatní jsou moc šikovní s velkou chutí do práce. Jen u Samíka se nedalo hodnotit. Využil kažkou chvíli bez vodítka k úprku za fenečkami a myslím, že se mu o nich zdá ještě teď. Samík zase prokázal vynikají krycí vlohy :-) I po společenské stránce bylo setkání velmi vydařené, dospávali jsme i v pondělí. Po příjezdu domů spustila Bonýška, která nás čekala doma, několikahodinové zpívající vítání a ani další den se od nás nehnula na metr :-)

Moc děkujeme všem za účast i skvělou péči o pejsky a těšíme se na příště !

Za dokumentaci velké díky, Pavli, Bódi a Helence - ZDE

image

Megan, Sam, Bou, Felice, Šerka, Čelsa, Šárka a Tyša

 


 

LZ a ZVP Švábenice

3.- 4.6.2017

Přihlásila jsem Čelsu na jedny z prvních letošních zkoušek každoročně pořádaných KCHLS pro retrievery a slídiče. Jejich skladba, termín i vzdálenost výborně sedly a něco jsme nacvičeno měly,  tak nebylo, co řešit. Po příjezdu na loveckou chatu ve Švábenicích jsme pozdravily známé i neznámé obličeje a příjemně na nás dýchla vytoužená zkoušková atmosféra. Na losování sobotních lesních zkoušek jsem vytáhla číslo 3, což znamenalo šestičlennou skupinu čistě retrieverů. Dostali jsme přidělené dva rozhodčí pro všechny disciplíny a začínali barvami. Čelsa začala přešlapovat. Vyšla na nás pátá barva, nervozita byla dle očekávání značná. Jako práci před barvou chodíme následování, které se Čelsince povedlo s pochvalou rozhodčích za 4. Barvu jsme ale hrozně pokazily. Čelsa vyrazila po stopě krásně a asi třetinu barvy šla bez chyby. Pak jsme se dostaly do úseku hustých mladých břízek a tam byla Čelsinky rychlost vyloženě na škodu. Musela jsem přechytávat řemen a každé zaseknutí obojku Čelsa vnímala jako chybu. Doslova jsme se tam motaly. Musel na nás být žalostný pohled :-). Na tomhle nešťastném asi 100m úseku jsme jednou sešly a naštěstí se z něj vymotaly. Zbytek barvy už byl bez problémů a kus byl "úspěšně" dosledován :-) se známkou 1. Na barvě zůstaly všechny naše ambice i nervozita a zbytek zkoušky jsme si naplno vychutnaly. Dohledávku i vyhledávání si Čelsinka užila a sní i rozhodčí. Předvedla krásnou chuťovou práci ohodocenou čtyřkami. Na vlečce šla rychle s vysokým nosem a pod větrem několik metrů od stopy. Rozhodčí si tady přáli přesnější práci a oznámkovali nás trojkou. Odložení, klidy ani přinášení Čelsa nepokazila a zasloužila si za ně čtyřky. Lesky v parném dni byly za námi. S prací Čelsinky bez řemenu :-) jsem byla moc spokojená a víme na čem zapracovat.

Na nedělní vodní práce jsem se moc těšila. Čelsa rákos i vodu miluje a nebyla na nich barva :-). S losem číslo 12 jsme chodily poslední ze skupiny. Začínali jsme na rákosech a silně foukalo. Při první disciplíně - dohledávce v rákosí si Čelsa přišla pro vítr už před porostem, natáhla do nosu nedaleko pohozenou kachnu a šla najisto. Rozhodčí kladně ohodnotili její zkušenou práci i pěknou předávku. Při disciplíně vyhledávání v rákosech, která probíhala v různorodém terénu, také nenašli chybu a my odcházely od "rákosových rozhodčí" se čtyřkami. Na další štaci byl přezkušován aport v terénu a vodění. U aportu byl kus hozen do vysoké trávy a z našeho pohledu nebylo jasné, jestli šel pes přímo ke kačce. Vše bylo o to napínavější, že nám rozhodčí řekli známky až hromadně po odzkoušení celé skupiny z obou disciplín. Při aportu Čelsinka vyrazila správný směr, zaplula do trávy a brzy nesla. Jak přesná byla, viděl jen házející rozhodčí. Následovalo vodění. Tady jsem se trochu zapotila. V terénu s posekanou trávou bylo něco hodně voňavého a moje zlatíčko šlo s nosem u země. Naštěstí se od nohy nevzdálila, ale myslím, že moc nechybělo. Rozhodčí nám dali za oba výkony čtyřky a my šly na předposlední disciplínu - navádění na 2 kachny na hluboké vodě. Nebyla jsem si jistá viditelností na vodě, tak jsem jako první volila "střelenou" kačku, ta byla bez problémů. Posadila jsem Čelsu do směru druhé kachny a ona se upřeně dívala tím směrem. Myslela jsem že ji vidí a poslala dopředu. Čelsinka skočila do vody svou obvyklou potápku a plavala hezky směrem ke kusu. Tak si tam na břehu spokojeně stojím a chystám si svůj vražedný pohled na předávku a najednou vidím, jak Čelsa proplouvá půl metrem kolem kusu dál na vodu. Než jsem se vzpamatovala, nahmátla píšťalku a zkrotila svou propukající paniku, byla už několik metrů za a kachna se v silném větru blížila rychle ke břehu. Možnost kachnu navětřit se rovnala nule. Můj první povel byl hlasitý až hysterický, ale Čelsa zareagovala. Následovalo: doleva, ke mně, doprava, ke mně, doleva. K mému milému překvapení povely plnila hned. Napsala ve vodě hranaté "S" a kachny si všimla, až do ní skoro narazila čumákem :-) Bafla ji, dala dvě tempa a už byla u mě. Chtěla jsem se na ni vrhnout a dát hubana, ale vzhledem k důstojnosti zkoušky jsem ji jen pořádně pochválila a podrbala :-) Čelsa totiž ráda hledá daleko na vodě. Považovala jsem to vždycky za výhodu a vracečku jsme necvičily. Rozhodčí nás oznámkovali čtyřkou s poděkováním, že konečně viděli opravdu handling. Počkali jsme až dokončí všechny skupiny práci a čekala nás poslední disciplína - klidy. Na ty jsem Čelse věřila, ale přece jen. Přímo u vody pro nás premiéra. A i tady mě moc potěšila. Cukalo to s ní jen trošku :-) Vodní práce jsme prošly s plným počtem včetně pomocných známek, což se jinému retrievrovi nepodařilo a vezeme si titul :-)

Obě zkoušky šla i Meggy jako vždy vedená Míšou. Meggy předváděla na svých prvních letošních zkouškách vyrovnané zkušené výkony a za oba dny měla jen dvě trojky, vše ostatní ve čtverkách. Gratulujeme !!!

Black Magic z Černobílé Duhy - LZ I. cena 250 bodů, ZVP I. cena 168 bodů
Celsea z Černobílé Duhy - LZ III. cena 225 bodů, ZVP I.cena 172 bodů CACT a nejlepší z retrieverů
 
image
 
 

 

Klubová výstava RK Konopiště

27.5.2017        rozhodčí: Richard Edwards (UK)

Na Konopiště přijal pozvání pan rozhodčí Edwards, celoživotní chovatel a vynikající odborník na labradory. Takovou příležitost jsme si nemohli nechat ujít a přihlásili Čelsinku. Navíc byla přihlášená i Čelsinky dcera Bou, tak jsme se na výlet moc těšili. Cesta uběhla rychle a u kruhu nás čekalo milé přivítání s Bou a její rodinou, stejně jako místo ve stínu, za které by mnozí vraždili :-) Desetiměsíční Bou se předvedla jako nejmladší z devíti feneček ve třídě mladých a já měla tu čest ji vystavit. Sice ji zajímalo všechno a všichni kolem a o postoji ani nechci vědět, co si myslela. V důležitých momentech jsme se ale hecly a zvládly její první výstavu se ctí. Bou dostala výbornou a krásné třetí pořadí.

Čelsinku jsem předváděla opět ve třídě pracovní, kde nastoupilo 8 fen. Když jsem slyšela pana rozhodčího diktovat do posudku krásná slova, tušila jsem, že bychom mohly zabojovat o pořadí. První místo mi ale vyrazilo dech. Být pochválena od takového PANA ROZHODČÍHO pro mě ohromný zážitek. Posudek: velmi typická fenka opravdu vysoké kvality, výborná silueta, pěkná samičí hlava a výraz, správná délka krku a dobrá ramena, dobrá srst, výborný vydří ocas, vynikající správný pohyb, dobře předvedená.

Po odvystavování nás čekal zasloužený společný oběd a procházka zakončená zmrzlinou. Bohužel jsem se nemohla zúčastnit nedělního semináře o chovu LR pana Edwardse, což mě moc mrzelo. Snad budu mít ještě někdy příležitost. Děti i přes vedro všechno zvládly a cestu domů prospaly. Moc děkujeme holkám za společnost i za všechnu péči o Bou a gratulujeme.

Fotky přidány holkám do alb - BOU a ČELSA

Fauna Bou z Černobílé Duhy - V3

image

 

Celsea z Černobílé Duhy - V1  CAC, CC

image

 


 

Petice za zpřísnění chovných podmínek retrieverů

15.5.2017

Lobujeme konkrétně za podmínku chovat pouze na jedincích s čistými lokty, tedy DLK neboli ED 0/0. Jak se ukazuje, jsou lokty u retrieverů největší ortopedickou bolístkou mnohdy s fatálními následky a to i u mladých psů. Naše chovatelské kluby o tom vědí, ale bohužel se bojí odlivu členů z řad chovatelů a nemají odvahu k tomuto zdraví prospěšnému kroku. Předpokládám, že proto vznikla petice, jejíž zakladatelkou je paní Jana Taubrová, které tímto děkuji.

Pokud Vám záleží na zlepšení zdraví čistokrevných retrieverů, prosím, připojte se.

https://www.petice24.com/chovne_podminky

 


 

Speciální výstava retrieverů KCHLS Humpolec

7.5.2017        rozhodčí: Becky Johnson (UK)

Tuhle speciálku jsme pojali jako rodinný výlet. Večer jsem hokám balila gumáky a pláštěny v naději, že budou jen pro jistotu. Ovšem počasí na Vysočině dostálo své pověsti a postaralo se nám o zábavu. Chvíli horko, chvíli foukalo na čepici, malý deštík, slejvák i bouřka. To vše se během 5ti hodin prostřídalo v různých intenzitách. Když jsem s Čelsou nastupovala do pracovní třídy, zrovna pršelo. Aspoň jsem nemusela řešit výstavní outfit:-) Běhaly jsme v takovém blatíčku, že baleríny by zapadly na první dobrou. Bylo nás sedm ve třídě a než na nás přišla řada, vylezlo sluníčko a bunda byla za trest. Pomalu jsme měly jít předvádět a Čelsu napadlo, že je nuda a lehla si do bahna:-) V kruhu si pak ve velmi slušné konkurenci vyběhala prvenství a milá slova paní rozhodčí, která byla doslova nadšená z jejího pohybu, byla nad naše očekávání. Barunka měla velkou a hlasitou radost :-) Prožili jsme krásný barvitý den a s posledním deštěm se vydali na cestu k domovu.

Celsea z Černobílé Duhy - V1 CAC

image

Dalších pár fotek v albu Čelsy ZDE

 


 

Čelsinka šampionkou

28.4.2017

Máme z Čelsy úředně potvrzenou krasavici :-)))

image

 


 

MVP České Budějovice

22.4.2017        rozhodčí: Miloš Kašpar

Po čase jsme si s Luckou udělaly labradoroflatí výstavní výlet, tentokrát do Budějek. Stály jsme o názor na naši Čelsu od pana Kašpara, který je zároveň rozhodčím pro výkon loveckých psů. Páteční cesta nám rychle utekla, jak už to v dobré společnosti bývá :-) Po zjištění, že námi původně objednané ubytování není volné a musíme jinam, jsme byly trochu v rozpacích. Pan majitel (shodou okolností chovatel buldočků) se ale zachoval skvěle a zajistil nám na vlastní vícenáklady lepší pokoj na příjemném penzionu. Třešničkou bylo doporučení restaurace, kde jsme se výborně najedly. O lahodných nočcích s houbovou omáčkou se mi zdá ještě teď :-) Tak nám výlet hezky začal.

Na sobotu jsme se moc nevyspaly. Půl noci jsme prokecaly a zbytek nás černí miláčkové stále chodili kontrolovat, jestli dýcháme :-) Na dobré náladě nám to neubralo a hurá na výstavu. Pan Kašpar posuzoval svižně a než jsem se nadála, byly feny třída pracovní. Do kruhu jsme nastoupily jen dvě. Čelsinka se pěkně předvedla a vyběhala si známku V1 s titulem. Splnila tak podmínky pro udělení Českého šampiona. Lucka s Arnym také vyhráli svou třídu a i dlouhá cesta zpátky proběhla při všeobecné spokojenosti. Vydařený výlet :-))

Luci moc děkuji za skvělou společnost i foky :-) - přidány Čelse do alba ZDE

Celsea z Černobílé Duhy - V1 CAC

image

 


 

ANKA Cup

22.4.2017

Meggy obsadila 3. příčku v kategorii pracantů. Děkujeme Mišce Hasíkové za prezentaci a gratulujeme ke krásnému umístění.

Black Magic z Černobílé Duhy - Pracovní fena LR roku 2016 - 3. místo

Celkové výsledky ke stažení ZDE

 


 

Šerynčina druhá štěňátka slaví své 1. narozeniny !

21.4.2017

image

 


 

Dárečci slaví 2 roky

12.4.2017

image

 


 

NVP Ostrava

8.4.2017        rozhodčí: Dana Smržová

V Ostravě měl svou výstavní premiéru Dag. Své první předvedení v mezitřídě zvládl hezky a s páníčkem si odnesly známku velmi dobrou s komentářem paní rozhodčí, že pes ještě není dodělaný :-)

Dag z Černobílé Duhy - VD2

Mazáčovým děkujeme za prezentaci naší CHS a gratulujeme :-)

 


 

1.2.2017  ......  Pohádková zima konečně i u nás

image