2010

 

Setkání štěňátek...

12.12.2010 se konalo setkání štěňátek. Sešli jsme se v počtu 4 - Šerynka jako domorodec přivítala Šárku, a oba Hokyšky. Původně jsem chtěla udělat setkání až na jaře, ale vzledem k lednovému termínu porodu jsem zvolila adventní čas.Všem zůčastněným moc děkujeme, že vážili cestu i v tomto mrazivém dni. Maloši se spolu krásně vyřádili a ukázali jsme něco málo ze základů výcviku retrieverů a malou výstavní demonstraci. Hafani vypadali všichni moc dobře a co je nejdůležitější i spokojeně. Snažila jsem se vybrat nějaké dobré fotky, jak si hráli, ale protože štěníci pořád řádili, jsou tam vetšinou jen šmouhy :-)) Další setkání pejsků plánujeme cca na červen. Do té doby přejeme hodně výcvikových úspěchů a radosti se štěňátky.


 

Štěňátka v nových domovech

Už se nám malošci rozprchli do světa. Amigo, teď Max, má nový domov v Kojetíně a má tam kamaráda - staršího zlatého retrievera. Astík, který je v Ostravě i Angie, který odjel do Kudlovic dostali od nových páníčků jméno Hawkeye. Zajímavá náhoda, možná proto, že mám MASH ráda. Z holek odjela první Artemiska do Brodku u Přerova a dostala jméno Sally. Má taky kamarády. Fenku maltézáčka a kočičku. Další nový domov našla Afroditka v Dolním Újezdu kousek od Lipníku nad Bečvou a dostala jméno Šárka. Naše nejmenší Amazonka má nové jméno Ainee a odjela do krásného prostředí Rožnova pod Radhoštěm. Aimee jsme si nechali a dali jí jméno Šerynka. Už máme totiž doma Ejsinku, tak aby se to holkám nepletlo. Štěňátka se v nových domovech krásně zabydleli a vypadá to, že všechny občas uvidíme. Všem přejeme hodně radosti s novými členy domácnosti a spoustu výcvikových a výstavních úspěchů.

 

 


 

 

Tak už se z nás pomalu stávají pejsci

 20.9.2010 jsme byli očkovaní a natetovaní. Návštěva u pana doktora proběhla nad očekávání bez problémů, dokonce i tetování bylo jen s troškou stěžování. 23.9.2010 už máme 7 týdnů a teď už jen čekáme na vhodné páníčky. Pár jich už projevilo zájem, tak se těšíme na osobní setkání.

Už je krásně vidět povaha pejsků, která je bez vyjímky typicky pro labradorky vyrovnaná a nikdo z nich se nestraní, ani nijak nevybočuje ze smečky a všichni si spolu hezky vyhrají.

Taky exteriér pejsků je velice kvalitní a v rámci celého vrhu vyrovnaný. Zaúhlení končetin, nůžkové skusy, sestouplá varlátka u všech pejsků, tmavá očka i celkové stavby těl jsou bezvadné a dostali jsme pochvalu i od pana doktora a doporučil příště určitě nakrýt stejným psem.

Také zdravotně se u pejsků nevyskytl žádný problém, dokonce maminka zůstala po porodu i laktaci stále stejná a neprojevilo se to ani na její postavě, ani na srsti, což svědčí o kombinaci dobrého krmení a dobrého genetického základu.

Pejskové jsou už vedení k čurání a kakání venku, postupně zvykaní na různé zvuky, nošení obojků, dojídání granulek do dna i rozlišování pochvaly a pokárání.


 

Tak už jsme na světě

5.8.2010 nad ránem se nám narodilo 7 černoušků. Jsou to 3 kluci a 4 holky. Porod byl rychlý a bez komplikací, jen páníčci to potřebují dospat. Jedna holčička je menší, tak jí budeme držet palce, ať to rychle dožene. Bonynka se krásně stará a rychle nám přibírají. Detailnější informace v sekci "štěňátka".


 

Vítejte na nových stránkách chovatelské stanice

z Černobílé Duhy

 


 

TOPlist