2023

 

 

Caseyho narozeniny

30.12.2023

Je to už jedenáct let, co se v silvestrovský podvečer narodil krásný žlutý pejsek. A skoro stejnou dobu dělá radost své rodině v Aberchtcích.

Všechno nellepší Caseynku !

 


 

Lovecká vycházka Třebětice

29.12.2023

Čiki si na sklonku roku užila ještě poslední lov na zajíce. Tentokrát v honitbě MS Třebětice. Potěšilo mě opět krásné počasí i příjemná společnost známých tváří.

Děkujeme za pozvání a rádi zase přijdeme !

 

     

 

RTG Body

27.12.2023

I Bodík se přidal k sourozencům a po svátcích od něj přišly výsledky. Snímky vyhodnotil MVDr. Milan Decker.

Chilli z Černobílé Duhy - HD B, ED 0/0, OCD ramen - negativní

Paní Paráčkové posíláme gratulaci a děkujeme za péči o Bodíka !

 


 

 

Štěpánský hon v Žeranovicích

26.12.2023

Tradiční štěpánský hon v krásném počasí jsme si nenechali ujít. Miunka bohužel hárala a nemohla tak sledovat, jak se z jejího štěňátka stává velká holka. Pro Čiki to byla první zkušenost a Miu jsme to doma všechno povykládali.

Byl to krásný den ve skvělé společnosti. Děkujeme za pozvání !

     

 

 

Po dlouhatánských letech jsme si mohli dopřát vánoční sněhovou procházku.

Vše krásné a dobré zdraví nejen našim odchovům 

přeje CHS z Černobílé Duhy !

 


 

Další RTG "Cháček"

Během měsíce k nám dorazily vyhodnocení dalších třech osnímkovaných sourozenců.

28.11.2023 přišly výsledky Bailíka. Je další, kdo má lokty, kyčle i ramena bez nálezu. Vyhodnotil MVDr. Milan Snášil.

Chopin z Černobílé Duhy - HD A, ED 0/0 a OCD ramen nepostižen

11.12.2023 se přidal Rocky, který má stejně tak vše bez nálezu. Rocky byl prvním pejskem, kterému dělal snímky a zároveň vyhodnocení MVDr. Lukáš Duchek. Jejich zkušenost je víc než pozitivní. Lidský přístup, profesionální práce a vyhodnocení na počkání. Mohou jen doporučit.

Chicco z Černobílé Duhy - HD A, ED 0/0 a OCD ramen nepostižen

22.12.2023 dorazilo vyhodncení od MVDr. Milana Deckera velmi rychle (do týdne od snímků) i naší Čiki. Kyčle a lokty má bez nálezu. Bohužel snímek ramen nešel pro mírně zhoršenou kvalitu posoudit. Škoda, ale i to se stává a znova ji kvůli tomu teď do narkozy dávat nebudeme.

Chiquita Chelsea z Černobílé Duhy - HD A, ED 0/0

Ke všem posíláme velké díky a gratulujeme k překrásným výsledkům. Jsme si vědomi, že to není samozřejmost a velice si jich vážíme !

 


 

Béčka mají 12 let

24.11.2023

Naše "B" štěňátka slaví dvanácté narozeniny. Máme velkou radost, že se těší v tomto počtu a dobré náladě už skutečně zasloužilému veteránskému věku.

Meggy, Bonnie, Brixie, Bruno a Alane, ..... přejeme dobré zdraví a krásné dny Vám všem !

      

Meggy s mladým spolubydlícím            Bonnýška na automasáži                        Bruno s dortem                                  Alan se vyhřívá           

 


 

RTG Charlie

14.11.2023

Výborné zprávy přišly od Charlieho, který má vyhodnocené snímky kyčlí, loktů i ramen a vše bez nálezu. Snímky vyhodnotil MVDr. Milan Decker.

Velkou gratulaci a poděkování posíláme do Skutče !

Charlie z Černobílé Duhy - HD A, ED 0, OCD ramen nepostižen

 


 

Návštěva u Bellinky

4.11.2023

Při naší babské návštěvě Prahy jsme si našly chvilku a navštívily Bellču s rodinkou. Kouzelná pětiměsíční holčička je na svůj věk neuvěřitelně vychovaná a rozumná. Zároveň tak akorát bláznivá a extra líbací :-)

Garaiovým moc děkujeme za pozvání. Škoda že času bylo málo a příště si to vynahradíme.

 

 

 


 

Chase RTG

9.10.2023

Přišly výsledky snímkování Chase. Bohužel nedopatřením byly smínkovány pouze kyčle a tak jej lokty ještě čekají. Chaseík vyfasoval dvojky, vyhodnotil MVDr. Milan Decker.

Kuklovým děkujeme a gratulujeme !

Chase z Černobílé Duhy - HD 2/2

 


 

Setkání štěňátek

6.- 8.10.2023

K naší velké radosti se podařilo po pěti letech uspořádat setkání štěňátek. Po covidových letech jsme se na něj moc těšili. Najít termín nebylo vůbec snadné a první vhodný vyšel až říjnový. Obava o počasí byla veliká, ale odkládat na další rok? Kdo ví, co by do toho zase vlezlo. Tak jsme si řekli, že to riskneme. Mysleli jsme, že tak na podzim nebude účast veliká, ale co? I kdyby přielo pět rodin, rádi je uvidíme a užjeme si komorní atmosféru. Zkrátím to. Sešlo se nás patnáct pejsků a počasí bylo jedním slovem luxusní :-) Přivítali jsme takový generační průřez od nejmladších čtyřměsíčních až po třináctileté seniorky. Užili jsme si lesní procházky, hromadné psí řádění, nějaké to cvičení, pejsci pomaleji reagujících páníčků (ke kterým se hrdě hlásím :-)), si užili i bahenní koupel. Ale hlavně jsme si užili sami sebe navzájem. Osobně mě ohromně potěšil pokrok některých pejsků (vlastně spíš páníčků:-)) při cvičení. Ti nejmenší si odnesli zkušennosti a výměnou tam nechali pár zubů :-). Nikdo ze starších mi chybějící zuby nehlásil :-). Když jsme sebou brali naši Šerynku, bylo to s otazníkem, jak to ve svém věku zvládne? Opět zbytečná obava. Zvládla to, jako by nic a navíc byla naprosto šťastná. Penzion Bílý Kůň na Rusavě nám poskytl příjemné rodinné zázemí a byl jedním z kousků skládačky tohoto nádherného víkendu. 

Odjížděli jsme spokojení a nabití! Moc děkujeme všem účastníkům a zase brzy na viděnou !

Někteří museli odjet dřív a jiní zase přijeli později, tak máme společné fotky dvě :-) Album setkání ZDE

Chase, Mauí, Šárka, Šerynka, Sisi, Mia, Čiki, Sam, Geeny, Rasty, Body a Bailey

Lara, Šerynka, Mia, Čiki, Bailey, Čertík, Rasty, Mauí, Sam, Sisi, Geeny, Tyša a Body

 


 

 

Gratulace Kiphovi

28.9.2023

Taťka štěňátek "CH" a "I" si na Svatého Václava vyjel na Hubertskou výstavu do Provodovic a poslal nám z ní pozdrav jako Krajský vítěz.

Také posíláme podzimní pozdravy a Kiphovi i Laďce gratulujeme !

 


 

Návštěva Sisi

23.9.2023

Jeli jsme do Ostravy za trochou kultury a využili příležitost pozdravit Sisi s rodinkou. Po vřelém přivítání nás Sisinka všechny kompletně a několikrát poumývala, ukázala nám své projekty na zahradě, uvedla a usadila nás do obývacího pokoje a jako správná hostitelka nepřestávala nabízet občerstvení.  Až z toho padla únavou :-)

Bylo nám u Sisi a jejich páníčků tak hezky, až se nám vůbec nechtělo odcházet. Za všechno velké díky !

 

 

 

 


 

Dodatečná oslava pro Šárku

2.9.2023

Šárka měla původně slavit se ségrou Šerynkou, ale termínově jsme se nesladili. Pochopitelně jsme ji ale nemohli o mejdan ošidit. A tak si odloženou oslavu užily Šerynka, Šárka a kachna :-). Holky zavzpomínaly na mladé roky při "práci" a za krásného počasí se vydatně proběhly. Šárka je na svůj věk ve skvělé formě a zbytek návštěvy místo odpočinku strávila hrou s Miou a Čiki :-) 

Děkujeme Kročilovým za krásný den !

     

Další fotky v albech holek Šárka a Šerynka

 


 

Ohlédnutí se za prázdninami

31.8.2023

Bezstarostné léto je za námi a před námi školní a kroužkový kolotoč. Miunce se rychle vrací osvalení a pomaleji kompletně sundaný kožíšek. Na podzim jsme plánovali nějaké zkoušky s Miu i Čiki, ale holky si zase vymyslely hárání jinak než byl můj výpočet a je vymalováno :-)

V létě jsem navštívila po dlouhé době Brixinku, dceru Bonýšky z jejich druhých štěňátek. Letos jí bude 12 a nožky neslouží jako za mlada, ale elánu má na rozdávání. Přivítala mě veselá holčička, která si mě hned omotala kolem tlapky. Naprosto si usurpovala mou pozornost a přestat ji škrabkat bylo nepřijatelné :-) Věřím, že jí chuť k životu ještě dlouho vydrží a děkujeme Helsnerovým za jejich péči a lásku.

V rámci návratu z našeho kempového víkendu jsme navštívili i Čertíka. V Nové Vsi nás potěšil veselý vyrovnaný klučík s trochou toho čerta v sobě :-) Už objevil, jak neodolatelný má kukuč a umí toho využít. Škrabkací vydírání kombinoval s hraním a dřevožroutstvím :-) Škoda, že jsme měli čas jen na kafe. Bylo nám u Míši moc hezky a dlouho by se povídalo :-)

Vždy, když se potkám s majiteli našich odchovů, nejvíc je zajímá, jak se mají sourouzenci a ostatní "štěňátka". Proto budu v rámci  možností přidávat i fotonovinky našich štěňátek. A protože někteří posílají pozdravy a fotky opravdu často, vybírám ty nejpovedenější. Začnu od nejmladších "Indiánů". Moc děkujeme za všechny fotky a zprávy ze života našich Vašich zlatíček :-)

 

 

Mauí přijela domů ve velkém stylu za ohromné bouřky, co lámala stromy. Hned druhý den už pomáhala s úklidem a jako správná lesní žínka na fotce se svou typickou hračkou :-)

Izzy má dovov u své tetičky Haley. Holky se okamžitě sžily, ale na rozdíl od Haley, která prý byla vždycky hodná, ukazuje páníčkům, že bude srandáááá :-)  

 

Když byla Sisi první dny v novém domově, divili se páníčci, že je tak hodná a klidná. Po pár týdnech se docela rozkoukala (mírně řečeno:-) a zkusíme se zeptat za pár měsíců. My totiž víme, co máme doma (bláznivou a zpočátku klidnou Čiki :-) Jisté je, že Sisinka usne kdekoli :-)

Bella se také stala od první chvíle důležitým členem rodiny. Má už kupu kamarádů a když to přepískne s aktivitou, má servis s odnosem až domů. Jsem zvědavá, jak dlouho :-)  

 

Rasty je pes, který rád ukazuje, že je pes. Má sice extra roztomilý kukuč, ale je to pěkný rarach. Naštěstí to páníčci vzali za správný konec a nedají se. Teda alespoň do puberty :-)

Chase si užil turistickou dovolenou se svojí rodinkou v Adršpachu.

 

 

Charlie se tak trochu omylem dostal na cvičák s obranou. Všechny tam velice překvapil a ukázal, že správný labík není žádné ořezávátko, Dokonce si ho tam chtěli nechat, ale páníčci protestovali :-)

Čertík si užívá život ve své minizoo a dokonce se do něj zamilovala i Dagmar, která ho zprvu brala jako nejvíc největšího narušitele :-)

 

 

 I Rocky posílá pozdravy a užívá léto !

Lucky také všechny zdraví a panička na něj prozdradila, že je hóóódně hravý a s každým dvounohým i čtyřnohým je hned kamarád :-)

 

 

Bodyho panička je z těch, co posílají spoustu fotek a mnoho z nich je prostě božích. Vybrat nejpovedenější snad ani nejde, já vybrala tuhle šipku do bazénu :-)

Hugo je pes výletní a má spoustu zážitků. Letošní léto a fotka blonďáka vodáka :-)

 

 

Haley si většinu času hraje s Izzynkou, ale na téhle dovolené měla paničku jenom sama pro sebe a náramně si to užila !

"Malý" cestovatel Bailey starší také pozdravoval z krásné dovolené !

 

 

I Geeny si tradičně užívá léto po labradorsku :-)

Zdraví také Barunka jednou ze svých krásných foteček !

 

 

Gerry je skvělý rodinný parťák a vůbec se netrápí tím, že už ho všichni předrostli :-)

Monty starší nám také poslal pozdravy !

 

 

Lara a její oblíbený sport :-)

Brumík se má také výborně !

 

 

 

Casey si i přes seniorský věk stále nejradši hraje !

Bruno je už věkem děda, ale sranda musí být :-)

 

 

Stejně jako brácha Alan. Roztomilý veterán:-)

 

   

 

Šerynka narozky

5.8.2023

Naše bábuška oslavila 13. narozeniny. Z důvodu naší dovolené o pár dní odloženou oslavu jsme letos Šerynce udělali na kachní téma. Připravili jsme jí pod dlouhém čase vlečky a dohledávky. Tušili jsme, že stará láska nerezaví, ale její nadšení bylo neskutečné. Oči svítily jako za mlada a její radost byla tak hmatatelná, že jsme z ní všichni žili ještě tak týden :-) Fotky v jejím albu ZDE.

Se Šerynkou slaví i její sestřička Šárka a oběma holkám přejeme hodně zdraví, ať je neopouští chuť do života, které mají stále na rozdávání :-) heart

 

Kvalita videa tragická, radost z vlečky obrovská :-)


 

Návštěva Montyho a Rastyho

4. a 5.8.2023

V rámci naší dovolené v Beskydech jsme moc rádi navštívili dva Miunčiny kluky. 

První návštěva byla na Dolní Bečvě u Bohušíkových s Montym, který je bráška naší Čiki. Montík má necelý rok a půl a velice nás překvapil. Čekali jsme neřízenou střelu, jak už to v tomto věku bývá. Ale přivítal nás veselý a skvěle vychovaný krásný pes. Navíc tolik podobný mamince.

      

Další den jsme zavítali k našemu letošnímu "miminku" Rastymu a Ranochovým do Valašského Meziříčí. Rastík od nás odcházel teprve před dvěma týdny, přesto už udělal velký pokrok. Zároveň je stále tím bláznivým bezstarostným čertíkem s tím nejnevinnějším výrazem.

      

Moc děkujeme za pozvání a příjemně strávený čas s našimi odchovánky. Bylo nám u Vás krásně :-)

Více fotek z návštěv nadete v albech Montyho ZDE a Rastyho ZDE

 


 

Sedmé narozeniny "F" štěňátek

8.7.2023

Šťastná sedmička je prý doba, kdy labroušům končí puberta.

My Vám přejeme, ať ta puberta jen tak neskončí :-)

     

Monty                                                                         Lara                   


 

Miu slaví 4. narozeniny

30.6.2023

Naše černá princezna má letos hodně veselou narozeninovou oslavu. Dortík si snědla sama, ale zbytek oslavy už jen v týmovém duchu. Dokonce se se štěňátky podělila o úplně nové hračky a to je co říct :-)

Spolu s Miunkou slaví i Haley, Hetty, Hugo a Bailey, který také poslal narozeninové foto :-)

Všem přejeme mnoho krásných let v plné síle a posíláme vééélkého hubana heart

 


 

Klubová výstava RK Náměšť na Hané

17. - 18.6.2023        rozhodčí: sobota - Anne Berith Waskaas (SWE), neděle - Hans Rosenberg (SWE)

Vydali jsme se na druhou a poslední letošní výstavu. Opět v sestavě Čiki a brácha Bodík, tentokrát oba čerstvě v mezitřídě. Kvůli přesunu termínu výstavy se nepodařilo organizátorům zajistit rozhodčí chovatele labradorů, ale není se čemu divit. Vyhlášení rozhodčí pro LR mají svůj kalendář mnohdy zaplněný na rok dva dopředu. S přesunem termínu museli mít pořadatelé neskutečnou práci a vše ostatní se jim podařilo na jedničku.

Bodík si v sobotu vybral svou zlobivou chvilku a zajímalo ho vše dokola. Jako patnáctiměsíční puberťák má sice nárok, ale já se při udržení jeho pozornosti tentokrát pěkně nadřela :-) Paní Waskaas se líbil a odnesl si druhé místo z pěti psů. V neděli nastupovalo v mezitřídě zase pět psů a Bodík se předvedl moc hezky. Pan Rosenberg rozdal čtyři VéDéčka a jednu výbornou.  Na Bodym se mu paradoxně nelíbilo, že má širokou hlavu :-) a odnesly jsme si čtvrté pořadí.

Chilli z Černobílé Duhy - V2 Res. CAC a VD4

     

Čikinka sice pořád není v nejlepší srsti, ale oba dny si předvádění velice užívala a já s ní. Krásně se soustředila a moc ji to bavilo. V sobotu výborná v konkurenci devíti a v neděli také výborná z jedenácti fen v mezitřídě. I když nejsme výstavní nadšenci, už teď se těším na vystavení Čiki přístí sezonu, kdy bude dospělejší v kostře i výrazu.

Chiquita Chelsea z Černobílé Duhy - 2 x V

     

Došlo také na vystavování páru na nádvoří Náměšťské výstavy, které jsem v sobotu obohatila o dramatickou chvilku zakopnutím a pádem při předvedení v pohybu. Vyplynulo z toho naražené koleno a poučení - široké nohavice na výstavu nikdy více :-) Přesto nebo právě proto jsme si vysloužili třetí příčku, kterou jsme obhájili i v neděli. To už v legínách :-) V neděli jsme se s párem předvedli také na klubovce a máme první místo a velikou kokardu.

Nejlepší pár Náměšťské výstavy výstavy psů - 2 x 3. místo

Nejlepší pár klubové výstavy RK CZ - 1. místo

     

Tentokrát pro Vendulku nebyla otevřená mladší kategorie mladého vystavovatele a tak si svou premiéru užila pro změnu Barunka. Moc jim to s Čiki slušelo a tuším, že to nebylo naposledy :-)

     

Prožili jsme krásné dva dny, počasí až na pár kapek jako na objednávku. Potkali jsme staré přátele a spřízněné duše a přijel fandit i strejda Bailey s rodinkou. Paní Paráčkové s Bodíkem gratulujeme k úspěchům a třeba příští rok v Náměšti na viděnou :-)

Fotky tradičně v albech sourozenců ZDE a ZDE

 


 

 

Štěňátka "I"

28.5.2023 se Miunce a Kiphovi narodilo 5 štěňátek. Více ZDE

 


 

Lítačka s Charliem

27.5.2023

Charlie s páníčky si v sobotu udělali výlet a měli krásný nápad nás přijet pozdravit. U nás se schylovalo k porodu, tak jsme šli jen na procházku. Samozřejmě jen s Čiki, což bylo pro ni perfekně načasované. Věděli jsme, že se jí ted nebudeme moct věnovat a s bráchou se pořádně vyběhá. A to se dokonale podařilo :-). Z Charlieho vyrost krásný pes a své rodině dělá velkou radost. To nás moc těší a brzy na viděnou!

Pár fotek najdete v jednotlivých albech sourozenců. Charlieho ZDE

 


 

Klubová a speciální výstava retrieverů KCHLS Humpolec

20. - 21.5.2023      rozhodčí: David J. Bell (UK) a Mary O´Donoghue (IRL) - Philipstown kennel

Sourozenci Čiki a Bodík se vypravili na své první dvě výstavy. Body si pár týdnů před výstavou odřel nahoře nos pěkně až na masíčko a Čiki pro změnu shodila komplet kožich. Drobné komplikace nás nezastaví a jedeme s paní Paráčkovou - paničkou a majitelkou Bodyho - na zkušenou. Oba se ve svých 14 měsících ukázali ve třídě mladých.

Čiki se v sobotu  předvedla moc pěkně. Se známkou výborná byla vybraná mezi posledních 6 ze 26 přihlášených. Krásný posudek bez výtky nám podtrhl hezký první zážitek z kruhu. V neděli všechno začalo jako v sobotu, ovšem jen do momentu individuálního posouzení. Čiki z nějakého důvodu vyhdnotila paní rozhodčí jako sedmihlavou saň a nejradši by zmizela. Na prohmatání jsem ji musela držet a za své chování si zasloužila známku Velmi dobrá. Byla to velká škoda, protože Čiki se paní O´Donoghue moc líbila. Vyslechla jsem si na Čiki úžasnou pochvalu a řekla, že nebýt strachu, šla by o pořadí. I tato slova nechala zapsat do posudku a já si velmi cením spravedlivého rozhodování a profesionality. Čikinčiny obavy byly pro mě velké překvapení, protože naše blonďaté trdlo se na všechny vrhá a musíme ji stále krotit. Jestli Čiki něco není, tak křehká princezna :-). Máme další zkušenost a víme, co trénovat.

Chiquita Chelsea z Černobílé Duhy - V a VD

Bodíka jsme přihlásily jen tak ze zvědavosti, co na něj rozhodčí řeknou. Byla to ode mě troufalost, chtít slušně předvést tohohle puberťáka, ale dost jsme si sedli, myslím. Věděla jsem, že je výjimečně pěkný pes, ale co se mu povedlo, přesáhlo naši představivost. V sobotu trocha tréninku a do mladých jsme nastoupili v patnácti psech. Bodík se předvedl moc dobře a s nádherným posudkem třídu vyhrál. Nejlepšího juniora LR posuzoval Martin O´Donoghue a i u něj se Bodíkovi podařilo zvítězit. V neděli jsme nastupovali ve 13 psech a Body svůj sobotní úspěch dokázal zopakovat. BOJe tentokrát posuzovala paní Sigrid Jarmer a taktéž vybrala Bodyho. Byl dokonce i ve výběru dvou psů o BOBa. Paní rozhodčí nešetřila slova chvály na tohoto mladého psa. Tituly BOJ vybojoval v sobotu ze 41 a v neděli ze 31 přihlášených psů a fen.

Velice si všech slov na naše svěřence cením, obzlášť od takových rozhodčích. Že Bodík bude skvěle hodnocen nezávisle na sobě všemi čtyřmi je pro mě z říše snů a velké ocenění naší chovatelské práce. Velká gratulace a poděkování patří paní Paráčkové, která mi celý víkend se vším ochotně pomáhala a naučila Bodíka krásně výstavní etiketu :-)

Chilli z Černobílé Duhy

V1, CAJC, Klubový vítěz maldých, BOJ

V1, CAJC, Vítěz speciální výstavy mladých, BOJ

Další výstavní premiérou pro nás všechny bylo také vystavení páru. Sourozenci spolu vypadají moc hezky, ale úkol to nebyl jednoduchý. Každý z nich měl jiný názor na rychlost pohybu i poslušnost :-) V sobotu jsme působili určitě poněkud amatérsky, ale do neděle jsme to celkem vychytali a nedělní pár jsem si s nimi hrdě užila :-)

Svoji výstavní premiéru si užila i Vendulka, kterou k přihlášení do mladého vystavovatele motivovalo okolní prostředí a byl to momentální nedělní nápad. Moc jim to s Čikinkou slušelo a vyfasovaly plyšovou pandu :-)

 

Ostatní fotky z výstavy najdete v albech Čiki ZDE a Bodyho ZDE

 


 

Procházka s Bodíkem

8.5.2023

Čikinka měla dnes krásnou procházku s bráchou Bodíkem. Přijel za námi s paničkou a jeho návštěva byla nejen společenská, ale i účelová. Jsou totiž oba přihlášení na svou první výstavu do Humpolce, tak jsme si udělali takovou mini generálku. Jsou ještě oba trdla, ale máme ještě 14 dní na  trénink a modlení :-)  Při procházce se od sebe nehnuli na krok a moc jim to spolu slušelo. Ovšem samotný nácvik byl jiné kafe. Samostaně to ještě šlo, ale společně to byl zápas českomoravský. Přihlásili jsme je totiž i do páru. Já sice vůbec nevím, jak se to přesně dělá a vlastně jsem to ani nikdy úplně neviděla, ale když oni jsou spolu tak pěkní :-)))))  No, asi jsem se vážně zbláznila. Se dvěma 14 měsíčními telátky. Na druhou stranu - na výstavách se někteří berou až moc vážně, tak trocha humoru neuškodí :-) Přesto, prosím, držte nám pěsti :-)

Moc děkujeme paní Paráčkové za společné chvíle a přejeme úspěšný další trénink :-)

Fotky z procházky jsem přidala Bodíkovi a Čiki do alba. Bodyho album ZDE

 


 

Návštěva Šárky

7.5.2023

Přivítali jsme milou návštěvu. Šárka s páníčky nás přijeli potěšit. Šáry měla už za sebou dlouhou ranní procházku a tak si holky hráli u nás. Oproti minulému týdnu, kdy jsme si netroufli kvůli Miunce kluky pozvat k nám domů, u skoro 13 leté Šárky jsme si to troufli. Miu byla opatrná a moc se do větších akcí nepouštěla. Šárce se beztak nejvíc líbila Čiki a náklonost byla vzájemná. Naposledy se ty dvě viděly loni, když byla Čikinka ještě štěňátko a tak měly velkou touhu se lépe poznat. Musím i moc pochválit naši blonďatou divoženku, která svoji hru dokázala adekvátně přizpůsobit. Až na pár okřiknutí se sama snažila ovládat a být ohleduplná. Šárka je ve svém věku ve výborné kondici jak fyzické tak psychické. Nemá dokonce problém ani se sluchem a stále se jí daří vymýšlet lumpárny :-)

Máme z ní velkou radost a Kročilovým děkujeme za návštěvu a za skvělou péči o naši holčičku!

 Čiki s pratetičkou Šárkou. Pokušeli jsme se i o fotku společné hry, ale máme jen černobílé šmouhy :-)

 


 

Klučičí návštěva

30.4.2023

Dnes jsme měli tak trochu náhodou dvojitou vzácnou návštěvu. Čertík a Bailík vyvezli své rodinky a přijeli nás navštívit :-) Největší radost to byla pro Čiki, která by jinak dnes nedobrovolně šla na procházku sama. Miu s ní teď nechceme nechat řádit a Šerynku už zase musíme šetřit. Čikinka se dokonale vyřádila a kluci taky. Bailey se většinu času zajímal jen o Čiki. Zřejmě mu doma řekli, že je chovný, takže vlastně chtěl jen poctivě trénovat. Je z něj krásný pes, tak chce být připraven :-) Čertík mě zase překvapil, jak dokonale dokáže využívat svůj potenciál. Po 10 měsících u Míši, Peti a jejich domácí ZOO, je z něj puberťák psycholog. Míša by ho mohla ordinovat jako antidepresivum :-)

Moc děkujeme za návštěvu a zase někdy naviděnou.

Fotky z procházky ZDE

 


 

 Šerynčina klučičí parta dnes slaví sedmičku

21.4.2023

Posíláme přáníčko a ještě jednou tolik šťastných a aktivních roků, kluci. Všechno nejlepší!

Brumíkova nadílka

 


 

Dorotka a Dag slaví osmičku

12.4.2023

Je to neuvěřitelné, naše dvojčátka se zařadila mezi psí seniory.

Přejeme jim, ať jim to mnoho let ještě takhle dobře běhá heart

A tohle je pár dní starý pozdrav od čerstvého veterána Daga

 


 

Jarní odlehčovací kůra v podání Černobílé Duhy laugh

 


 

Miunčiny dětičky slaví 1. narozeniny

27.2.2023

Je tomu rok, co nás potěšila tahle úžasná devítka dnes už řádných puberťáků :-)

Čikinko, Chasey, Monty, Charlie, Čertíku, Rocky, Bailey, Lucky a Body .... všechno nejlepší, kupu zdraví a samé dobré nápady :-) heart

Krásné narozeniny přeje i taťka Kiph !

A tohle byl narozeninový den některých z Vás 

          

     

 


 

Sněhové radovánky

22.1.2023

Sníh už bohužel není v zimě samozřejmostí, o to víc si jej všichni užíváme.

Pár fotek řádění našich holek ZDE

 


 

"Géčka" slaví 5 let

21.1.2023

Posíláme velkého hubana a gratulaci k pátým narozeninám Grisomovi, Grace, Geeny, Kvidovi, Barunce a Gerrymu heart

A tohle jsou narozeniny u Geeny a Barunky!

     

 


 

Bailey - nový krycí pes

5.1.2023

Happy Bailey z Černobílé Duhy se stal chovným psem. Více se dozvíte na jeho stránce ZDE.